понеділок, 20 серпня 2018 12:29

Охоронці без зброї, загиблий у бронежилеті: нові подробиці стрілянини в Харкові
3

Харківський патрульний Дмитро Кірієнко був вбитий при виконанні службових обов`язків
Фото: Facebook
Особу стрільця встановлюють правоохоронці.   На вигляд йому 40-45 років
Особу стрільця встановлюють правоохоронці.   На вигляд йому 40-45 років

Охорона Харківської міської ради не чинила опору нападникові, бо була беззбройна. Злочинець спочатку відкрив стрілянину по самій будівлі, а після увірвався всередину.

"Він почав стріляти по будівлі. Охоронець вирішив, що підривають петарди і вийшов подивитися, хто хуліганить. У результаті відразу був поранений, отримав 2 кулі, і двері мерії виявилися відкритими", - розповів керівник прес-служби Харківської міськради Юрій Сидоренко, передає Обозреватель.

Тоді стрілець забіг усередину.

"Ще 3 охоронці опору не чинили. Це муніципальна охорона і зброї у них немає. Невідомий піднявся на 2 поверх, походив, повернувся назад і вийшов. На вулиці його вже чекала поліція. Тоді він почав стріляти там", - додав Сидоренко.

Загиблий поліцейський Дмитро Кірієнко отримав поранення в грудну клітку, живіт, була зачеплена кисть правої руки. На жаль, бронежилет поліцейському не допоміг. За словами товаришів по службі Дмитра, кулі потрапили в те місце, яке не було закрите бронею. Яким чином поліцейський міг отримати такі смертельні поранення, зараз з'ясовують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишилися дружина та донька: ким був загиблий у Харкові поліцейський

"Восьмий загиблий на службі патрульний поліцейський. 29-річному Дмитру Кирієнку кулі злочинця з перероблених у бойові стартових пістолетів потрапили в бік - там найбільш вразливе, не захищене пластинами бронежилета місце тулуба", - каже спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

Особу стрільця встановлюють правоохоронці. На вигляд йому 40-45 років, зріст до 170 см, волосся світло-русяве, коротко підстрижене, є залисини. Був одягнений в синю джинсову куртку, синю футболку, чорні штани в стилі мілітарі, чорні замшеві кросівки і сіру кепку. Поліція просить усіх, хто щось знає про нападника, телефонувати за номерами (057) 705-93-00, (050) 343-84-04.

Правоохоронці розглядають кілька версій стрілянини біля Харківської міської ради. Серед них особиста неприязнь і хуліганство.

Зараз ви читаєте новину «Охоронці без зброї, загиблий у бронежилеті: нові подробиці стрілянини в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути