четвер, 11 жовтня 2012 12:05

Охорона одеського супермаркету кілька годин знущалася над матір'ю грудної дитини

Охорона одеського супермаркету кілька годин знущалася над матір'ю грудної дитини
Події, за словами Олени Галієв, розвивалися як в страшному сні. Фото: Сегодня

Молода мама забула розплатитися за частину продуктів, а після інциденту з охороною у неї пропало молоко, пише Сегодня.

30-річну одеситку Олену Галієву, яка лише два тижні тому вийшла з пологового будинку, звинуватили у крадіжці продуктів з супермаркету. Як розповіла сама Олена та її чоловік Руслан, охоронці магазину тримали її під замком і вимагали заплатити 10 тис. грн штрафу.

За словами Олени Галієв, її затримали охоронці магазину на вул. Героїв Сталінграда, 98. Причина - забула розплатитися за упаковку стегенець, масло і шматок сиру - ці продукти разом "потягнули" на 120 грн.

"Це було у вівторок, близько 13:00, - розповідає Олена. - Я пішла за продуктами, взявши з дому поліетиленовий пакет. Замислившись, я поклала упаковку стегенець, масло і сир у свій пакет, а його - у візок, поруч з іншими продуктами. На касі я розплатилася за продукти з візка. Але забула дати гроші за те, що спакувала в свій пакет. На виході мене затримали і звинуватили у крадіжці".

Свою забудькуватість одеситка пояснила втомою.

"Я практично не сплю, дивлюсь за новонародженим сином Андрієм. У магазин йшла в напівдрімоті, - говорить Олена. - Ще й чоловіка залишила вдома з малям і донькою. Син почав плакати, чоловік зателефонував і просив швидше повертатися. Я розхвилювалася і забула заплатити за ці злощасні стегенця!"

Подальші події, за словами Олени Галієв, розвивалися як в страшному сні.

Одеситку відконвоювали у супроводі охоронців в службове приміщення і зажадали розплатитися за неоплачені продукти в 100-кратному розмірі - 10 тис. грн. Олена злякалася і зателефонувала чоловікові. Поки Руслан з дітьми поспішав їй на допомогу, Олену тримали під замком.

"Я сиділа в кабінеті голодна, а директор магазина і охоронці пили каву і знущалися наді мною. Спочатку вони змусили мене написати боргову розписку на 10 тис. грн. Також мені довелося написати, що до мене не застосовувався фізичний або психологічний тиск, - згадує дівчина. - А коли я сказала, що в нашої родини таких грошей немає, а чоловік везе в магазин всього 1 тис. грн, то вони почали сміятися і лякати, що мене посадять у в'язницю за крадіжку. А дітей заберуть в притулок або дитбудинок. Ще охоронці з глузуванням пропонували мені варіанти, як можна розплатитися: "дитячими" грошима, закласти в ломбарді прикраси або продати нирку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганську охоронці супермаркету насмерть забили чоловіка

За словами одеситки, через 10 хвилин після початку конфлікту в магазині з'явилася міліція.

"Охоронці показали мені на міліціонерів і сказали, що вони хочуть забрати мене в райвідділ. Щоб цього уникнути, мені довелося підписати і пояснювальну записку до міліції", - додала затримана. Галієву відпустили через 4 години - коли її чоловік привіз гроші.

Наслідки інциденту не змусили чекати - у матері-годувальниці пропало молоко.

Рядові співробітники магазину зізнаються, що чули про цей конфлікт. Але заступник директора супермаркету "Таврія В" на Героїв Сталінграду Євген Урін заявив журналістам, що ніякого затримання не було. А в центральному офісі мережі магазинів, куди журналісти звернулися за коментарями, не змогли ні підтвердити, ні спростувати розповідь Галієвої.

Глава прес-служби облУВС Володимир Шаблієнко повідомив, що про даний конфлікті в міліції не знають: "Ніяких заяв не надходило. У разі подібних ситуацій громадянам потрібно звертатися із заявою в райвідділ міліції". До речі, подружжя Галієвих написали заяву в одеський УБОЗ.

Одеський юрист Сергій Лавров радить: потрапили в подібну ситуацію потрібно наполягати на складанні протоколу в райвідділі у присутності понятих: "Поки товар не винесений з магазину, він не вважається вкраденим. Все, що може зробити охорона, - це запропонувати заплатити за товар або повернути його".

Зараз ви читаєте новину «Охорона одеського супермаркету кілька годин знущалася над матір'ю грудної дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути