Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2024 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Офіцер ЗСУ розповів про бої у районі Часового Яру

Офіцер ЗСУ розповів про бої у районі Часового Яру
Українські воїни відбивають атаки російських окупантів у районі Часового Яру, повідомив Олег Калашніков. Фото: ukrinform.ua

Російські окупаційні війська намагаються прорвати оборону у районі Часового Яру Донецької області.

Українські воїни відбивають атаки ворога, завдаючи йому значних втрат. Про це сказав пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков в ефірі телемарафону, повідомили УНІАН.

"Нещодавно ми спостерігали від 10 до 20 штурмових дій за день. На сьогодні трохи менше. Але це не позначається на інтенсивності - ворог намагається прорвати нашу оборону, яка йде по каналу. Залучає всі наявні у нього артилерійські системи вогневого ураження, працює й повітряна складова. Атаки ми відбиваємо, ворог зазнає тяжких втрат", - повідомив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг терміново скликає засідання Ради Україна - НАТО

Часів Яр повністю зруйнований, сказав військовий.

"Він (ворог. - Gazeta.ua) нас намагається штурмувати в лоб. Це напрямок Калинівське, там, де канал уходить під землю. Дуже посилені тут атаки. Також на південному фланзі ворог намагається зайти за канал - у нього це не вдається. І продовжуються штурмові дії там де Кліщіївка, Андріївка", - розповів Олег Калашніков.

На Покровському напрямку російські окупаційні війська здійснили 25 штурмових дій у районах Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Новоолександрівки, Михайлівки, Новогродівки і Селидового. Сили оборони України відбили 24 атаки, повідомляв ввечері Генеральний штаб ЗСУ.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Офіцер ЗСУ розповів про бої у районі Часового Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути