понеділок, 19 грудня 2011 17:01

Одинока вчителька згоріла живцем на Рівненщині

Сьогодні вночі загорілася дерев'яна хата 75-річної Галини Мельникович у селі Вовчиці Зарічненського району Рівненської області. Жінка уже давно не може пересуватися самостійно, тому не могла вискочити на двір. Найближчі хати біля неї стоять пустками – не було кому рятувати.

"Загинула наша Леонтіївна якраз на свято Миколая. Вона колись була вчителькою, а потім вийшла на пенсію. Жила у старій хатині одна - кажуть, мала якусь далеку рідню у Рівному", - розповідає соціальний працівник Світлана з Дібрівської сільської ради. – "Раніше колеги-вчителі її провідували, а потім бабця Галина стала замикатися від усіх. Навіть сільського голову не хотіла пускати в хату, усіх боялася. Ми приносили їй їсти, прибирали. По слабкості здоров'я худоби та городу вона уже не тримала. З трудом пересувалася тільки по хаті і з палицею".

Галина Мельникович жила у одноповерховому будиночку біля річки. Навпроти – сільська церква та кілька старих хат. Пожежу близько 4-ої ранку помітили дальні сусіди. Кинулися до вогнища, але густий дим не дав їм зайти до оселі. Дерев'яна будівля згоріла разом з господинею.

Від села до райцентру не менше 25 км по розбитій дорозі. Хата дощенту вигоріла ще до приїзду вогнеборців.

"Автоцистерна з водою рухається зі швидкістю максимум 40 км на годину. На жаль, власної пожежної команди у Вовчицях чи сусідньому селі немає," - каже Микола Прокопчук з прес-центру обласного управління МНС. – "На місці було виявлено труп господині. За попередньою версією – причина загоряння у порушенні правил безпеки експлуатації пічного опалення."

Випадково іскра вилетіла з грубки чи за пічкою не додивилася сама пенсіонерка – довідатися уже неможливо. В селі кажуть, що Галина Мельникович втратила пам'ять – перестала впізнавати знайомих, забувала звичні речі.

Зараз ви читаєте новину «Одинока вчителька згоріла живцем на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути