четвер, 04 серпня 2011 10:38

Одесит із СІЗО керував злочинною групою, яка наживалася на водіях

Одесит із СІЗО керував злочинною групою, яка наживалася на водіях

Співробітники міліції викрили групу одеситів, які крали автомобільні номерні знаки і вимагали у власників авто гроші за них, повідомляє прес-служба горміліціі Одеси в середу.

За даними міліції, від злочинної діяльності трьох одеситів постраждали мінімум 8 автолюбителів.

Злочинці діяли наступним чином: один з них викрадав номерні знаки автомобілів, припаркованих у дворах Одеси, ховав їх неподалік від машин, а під "двірником" залишав записку з номером мобільного телефону, на який власник авто повинен був подзвонити і отримати інструкції, як повернути номерні знаки.

Як зазначає прес-служба, офіційна процедура оформлення втрати номерів досить складна і вимагає часу, тому власники авто зв'язувалися зі злодіями. Своїм жертвам злочинці пропонували перевести на рахунок їх мобільного телефону гроші - від 200 до 300 грн., Після чого вказували місце, де знайти номерні знаки.

При цьому організатором всієї злочинної схеми був чоловік, який знаходиться в слідчому ізоляторі в очікуванні суду за аналогічний злочин. Шахрай вирішив не зупинятися навіть за гратами, продовжуючи свою злочинну діяльність. Саме він проводив переговори з власниками автомобілів, у яких були вкрадені номери. Отримавши на рахунок мобільного телефону гроші, чоловік перераховував їх своїй знайомій, а вона перекладала їх у готівку. Правда, жінка стверджує, що вона нічого не знала про злочинні дії чоловіків.

В даний час всі фігуранти затримані, вилучені речові докази та порушено кримінальну справу за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу Україні. Ведеться слідство.

Зараз ви читаєте новину «Одесит із СІЗО керував злочинною групою, яка наживалася на водіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути