понеділок, 25 січня 2021 16:47

Обвинувачений в організації стрілянини в Княжичах отримав керівну посаду в поліції Києва

Автор: antikor.com.ua
  Фігурант справи по перестрілці в Княжичах  полковник  Леонід Курята  отримав керівну посаду в поліції Києва
Фігурант справи по перестрілці в Княжичах полковник Леонід Курята отримав керівну посаду в поліції Києва

Підозрюваний в організації умисного вбивства поліцейських в Княжичах полковник Леонід Курята отримав посаду заступника начальника Дніпровського управління поліції Києва.

Таку інформацію Національна поліція надала у відповіді на запит "Слідства.Інфо".

"Полковник поліції Курята Леонід Леонідович проходить службу в поліції на посаді заступника начальника Дніпровського управління поліції — начальника відділу кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві", — ідеться у відповіді поліції.

Автор: cripo.com.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецоперації не було: нові факти про трагедію в Княжичах

Курята керував спецоперацією 4 грудня 2016 року в Княжичах, де внаслідок перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців. Пізніше йому оголосили підозру в організації умисного вбивства. І звільнили з поліції внаслідок службового розслідування в січні 2017-го. Він оскаржив це рішення, і в грудні 2017-го Окружний адмінсуд Києва поновив його на посаді. А в кінці 2018 року тодішній голова Нацполіції Сергій Князєв призначив Куряту керувати поліцією Бахмута.

Автор: hromadske.ua
  Леоніда Куряту підозрюють  в організації умисного вбивства поліцейських
Леоніда Куряту підозрюють в організації умисного вбивства поліцейських

4 грудня 2014-го в Княжичах Броварського району на Київщині спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів Державної служби охорони. Загинули інспектори 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько, 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії. За загибель поліцейських досі нікого не покарали. У справі проходять 5 підозрюваних: тодішіні начальник управління карного розшуку Нацполіціі Києва Леонід Курята, заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління Роман Мариновський, старший інспектор відділу управління Корпусу оперативно-раптового реагування Нацполіціі Києва Андрій Курта, начальник управління оперативної служби Нацполіціі Києва Олександр Меліхов та начальник відділу Управління оперативної служби Ігор Іващенко. Справу розглядає Броварський райсуд.

Зараз ви читаєте новину «Обвинувачений в організації стрілянини в Княжичах отримав керівну посаду в поліції Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути