Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2015 13:06

Обстріл Красногорівки та атака на Старогнатівку. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 11 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 10 серпня
Ситуація на Донбасі. 9 серпня

Найтяжчими ділянками оборони на Донбасі вчора були Старогнатівка та західні околиці Донецька.

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку обстановка дещо стабілізувалася. Зокрема, на ділянці фронту від Старого Айдару і до Оріхового не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші з боку НЗФ. Водночас біля ключових вузлів української оборони протистояння триває. Пізно ввечері противник близько 2 годин обстрілював наші позиції біля Станиці Луганської, вранці відбулася короткотривала перестрілка в районі Щастя. Близько 2-ї години ночі бойовики здійснили обстріл з міномета, це сталося біля с. Золоте.

Найскладніша ситуація у Троїцькому, де наші фортифікаційні споруди знову були обстріляні зі ствольної та реактивної артилерії бойовиків. Підтверджується інформація про розгортання батареї ворожих гаубиць у Стахановому та "Градів" у Ірміному.

Донецький напрямок. Біля Світлодарська вчора було достатньо спокійно. Противник зрідка використовував стрілецьку зброю у районі зіткнення від Розсадок і до Луганського. 

Під Горлівкою також обстановка стабілізувалася, противник проявляв активність лише у Майорську і в Новгородському, обстрілюючи наших бійців із прилеглих районів Горлівки.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої ворог вів вогонь по українських опорних пунктах у Верхньоторецькому та Кам'янці. Противник зосередив важке озброєння у житлових кварталах Пантелеймонівки та Ясинуватої.

На західних околицях Донецька обстановка незмінна і важка. Епіцентр протистояння - с. Піски. Також пізно ввечері під ворожий артилерійський обстріл потрапили житлові квартали Красногорівки.

На Маріупольському напрямку ключовою точкою нашої оборони вчора була Старогнатівка та прилеглі до неї території. Зранку сили АТО відбили спробу ворожого наступу, перейшли в контратаку і повернули контроль над стратегічними висотами", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл Красногорівки та атака на Старогнатівку. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути