неділя, 22 січня 2023 06:30

Обшук у Байдена ‒ знову знайшли секретні документи

Обшук у Байдена ‒ знову знайшли секретні документи
У будинку президента США Джо Байдена знову провели обшук. Фото: korrespondent.net

У Сполучених Штатах Америки назріває нова хвиля скандалу навколо неналежного зберігання президентом документів із грифом "цілком таємно".

У будинку президента США Джо Байдена у Вілмінгтоні під час обшуку знайдено ще шість секретних документів, повідомляє Reuters.

За словами адвоката президента США Боба Бауера, деякі з них стосуються перебування Байдена в Сенаті, де він представляв Делавер з 1973-го по 2009 рік. Знайшли також документи, які мають відношення до його перебування на посаді віцепрезидента в адміністрації Барака Обами у 2009-2017 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потужний пакет оборонної підтримки" ‒ Зеленський звернувся до Байдена

Ці шість документів є доповненням до матеріалів, раніше знайдених у резиденції Байдена в Вілмінгтоні та в його особистому кабінеті. Працівники ФБР також вилучили кілька нотаток, зроблених Байденом на посаді віцепрезидента.

Обшук тривав понад 12 годин. Як уточнив Бауер, американський лідер сам запропонував доступ до свого будинку, "щоб дозволити міністерству юстиції провести обшук усього приміщення на предмет потенційних записів віцепрезидента та секретних матеріалів". Адвокат додав, що під час обшуку ні Байдена, ні його дружини в будинку не було.

Згідно із законодавством США, таке зберігання документів є неприпустимим, тому, якщо вину Байдена буде доведено, йому загрожують серйозні проблеми.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден збирається протягом найближчих кількох тижнів оголосити про намір балотуватися на другий термін у 2024 році.

Ймовірно, американський лідер зробить заяву після виступу зі зверненням "Про стан справ у державі" 7 лютого. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє видання The Hill.

Зараз ви читаєте новину «Обшук у Байдена ‒ знову знайшли секретні документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути