вівторок, 02 лютого 2016 23:31

ОБСЄ: Бойовики застосовували заборонену зброю у Зайцевому

ОБСЄ: Бойовики застосовували заборонену зброю у Зайцевому
ukrinform.com

Спеціальна моніторингова місії (СММ) ОБСЄ підтвердила застосування важкого озброєння бойовиками у Зайцевому в Донецькій області. Про це в ході брифінгу заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає "112 Україна".

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ занепокоєна розвитком подій у Зайцевому. Ми перебуваємо у Зайцевому як на територіях, які підконтрольні уряду, так і на непідконтрольних територіях майже щоденно. Минулої суботи, перебуваючи у Горлівці, наш патруль чув близько 46 вибухів у проміжку 30 хвилин, а також 160 черг з великокаліберного кулемету, які виходили з напрямку Зайцевого", - розповів Хуг.

За його словами, патруль ОБСЄ зафіксував у Зайцевому воронки від снарядів діаметром 120 мм, що свідчить про використання забороненої мінськими домовленостями зброї.

"Вчора наш патруль був у Зайцевому на території, що контролюється урядом. Наш патруль перевірив і зробив оцінку 3-х свіжих воронок. За оцінками спостерігачів місії, воронки були викликані 120-мм мінометним вогнем, який виходив з південного напрямку. І ця інформація буде частиною сьогоднішнього звіту. Місія відправляє 75 патрулів кожного дня", - зазначив Хуг.

Нагадаємо, через постійні обстріли проросійських бойовиків контрольний пункт "Зайцеве" закритий на невизначений термін.

Раніше в штабі АТО повідомили, що ОБСЄ закриває очі на обстріли з боку бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ: Бойовики застосовували заборонену зброю у Зайцевому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути