понеділок, 27 червня 2022 13:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Обіцяв допомогти з евакуацією з Маріуполя: у Києві затримали шахрая

Обіцяв допомогти з евакуацією з Маріуполя: у Києві затримали шахрая
Отримавши від жінки кошти, зловмисник жодних дій направлених на реальну евакуації її матері не здійснив. Фото: t.me/kyiv_pro_office

У Києві затримали шахрая, який обіцяв людям допомогти з евакуацією із захопленого росіянами Маріуполя Донецької області.

21-річному мешканцю столиці повідомили про підозру у шахрайстві за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

"У травні підозрюваний, під приводом надання волонтерської допомоги, пообіцяв потерпілій за грошову винагороду вивезти її матір у безпечне місце з тимчасово окупованого Маріуполя, де проходили воєнні дії. Свої послуги шахрай оцінив у 20 тисяч гривень", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці шахраї продавали неякісні бронежилети для ЗСУ

Отримавши від жінки кошти, зловмисник жодних дій направлених на реальну евакуації її матері не здійснив та намірів виконувати свої зобов'язання не мав.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Столичного підприємця викрили на продажу позашляховиків Збройних сил України, які ввезли у країну як гуманітарну допомогу. Власник СТО, користуючись воєнним станом, намагався продати транспортні засоби польської реєстрації. 2 червня після огляду транспортних засобів покупцем чоловік отримав завдаток $400. Надалі після проведення ремонту автомобілів та отримання другої частини коштів у сумі $6,1 тис. злочинця затримали.

З початку червня у Маріуполі активізувалися шахраї, які пропонують евакуацію мирних мешканців за гроші. Однак у результаті жодних послуг вони не надають.

Зараз ви читаєте новину «Обіцяв допомогти з евакуацією з Маріуполя: у Києві затримали шахрая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути