понеділок, 12 листопада 2012 11:09

Про намір "російського Брейвіка" вчинити бійню знали 3 людини

Про намір "російського Брейвіка" вчинити бійню знали 3 людини
У Діми з дитинства були і проблеми з комунікаціями. Фото: Reuters

Про намір юриста аптечної мережі "Ріглі" Дмитра Виноградова вчинити масове вбивство знали три людини, однак ніхто з них не сприйняв всерйоз зізнання "російського Брейвіка", який вбив минулого тижня п'ятьох колег та чоловіка, що прийшов на співбесіду.

За даними газети "Московський комсомолець", Виноградов на допиті заявив, що перед бійнею повідомляв про страшні задуми відразу декільком людям. Зокрема, він згадав про це в бесіді з співробітницею юридичного відділу, з якою був у приятельських стосунках. Розповів він про бажання вбивати і лікарю психіатричної клініки, куди прийшов на прийом у зв'язку з депресивним станом. Нарешті, молода людина не приховувала своїх жахливих планів і від Ганни Казнікової, розставання з якої, за деякими відомостями, підштовхнуло його до розправи над товаришами по службі.

Газета, вивчивши життя Виноградова, виявила передумови до психічних відхилень у його дитинстві. За даними "МК", через проблеми під час пологів його матері Дмитро народився з сильним кисневим голодуванням і цілим букетом медичних діагнозів. Матері вдалося поставити хлопчика на ноги, проте в 4 роки він, гуляючи з бабусею, впав і отримав струс мозку, наслідки якого пізніше проявилися нападами головного болю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійня в Москві: зловмисник з карабіна розстріляв 7 людей, 5 загинули

У Діми з дитинства були і проблеми з комунікаціями - він ріс сором'язливою і замкнутою дитиною. У школі соромився відповідати біля дошки, в початкових класах у нього було тільки два друга, потім з ним захотіли дружити і кілька дівчаток, але хлопчик їх ігнорував.

Потрапивши в 9-му класі в школу при Московському державному економіко-лінгвістичному інституті, Діма цурався гучних компаній і рідко з'являвся з друзями. У 2000 році він вступив до Академічного правового університету - інституту держави і права при Російській академії наук. Юнак відучився два курси, а потім перестав ходити на заняття, але зате регулярно відвідував інститутську бібліотеку, де самостійно вивчав улюблені предмети. Вуз він все ж закінчив, переведений на заочне відділення. Паралельно він закінчив курси програмування при МДТУ імені Баумана.

Підробляти юристом і системним адміністратором Виноградов почав ще в роки навчання. Проте скрізь він не міг зійтися з трудовим колективом. "Не можу спілкуватися з людьми, - зізнався якось Дмитро матері. - Від них можна чекати всього чого завгодно. Або будуть сміятися, чи принизять. Я більше люблю самотність".

Можливо, нелюбов до людей привела Виноградова до того, що в 2008 році він став волонтером в Міжнародному фонді дикої природи - під час екологічної катастрофи в Криму чистив берег від нафти і рятував чайок.

У тому ж році Дмитро влаштувався в компанію "Ріглі" помічником юриста, а через рік одержав посаду юриста. За даними "МК", в 2010 році у Виноградова зав'язався першого службовий роман, але стосунки тривали недовго. Наступною його подругою стала Ганна Казнікова. Як заявив Виноградов на допиті, вони зустрічалися після роботи, ходили в кіно, театр, ресторан. За його словами, Аня нібито весь вільний час проводила з ним.

Раніше дівчина в інтерв'ю "МК" підтвердила, що у них були платонічні стосунки. Все закінчилося на початку цього року, коли молоді люди планували поїздку в Шотландію. Несподівано без жодного приводу Виноградов прислав Казніковій грубе SMS-повідомлення. Після цього дівчина припинила з ним спілкування.

За словами Виноградова, на нього "щось найшло" після того, як вони разом з Анею зустрічали Новий рік в ресторані в компанії друзів Казнікової, де він "відчув себе зайвим". Потім Виноградов спробував виправдатися за свою грубість, але Ганна була ображена і не помічала його. "І у мене з'явилися напади люті. Я став думати, що підпалю себе в офісі на її очах або куплю рушницю і влаштую перестрілку. Звичайно, тоді я не думав нікого вбивати. Мені потрібно було просто зробити який-небудь чоловічий вчинок при Ані, щоб самоствердитися ", - сказав юрист на допиті.

Зараз ви читаєте новину «Про намір "російського Брейвіка" вчинити бійню знали 3 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути