пʼятниця, 22 травня 2020 18:31

"Нормальний дядько": розповіли про підозрюваного у вбивстві сімох людей

"Нормальний дядько": розповіли про підозрюваного у вбивстві сімох людей
58-річний орендар ставків із села Новоселиця Попільнянського району на Житомирщині розстріляв із рушниці сімох друзів-рибалок. Фото: zt.npu.gov.ua

У Новоселиці Попільнянського району на Житомирщині розповіли про 58-річного Анатолія Захаренка, якого підозрюють у вбивстві сімох людей поблизу ставка.

Про підозрюваного та його дружину односельці відгукуються позитивно. Кажуть, що полювання було захопленням Анатолія. На рушницю у нього був дозвіл. Але ніяких побоювань він у селян не викликав.

"Нормальний дядько, ніяких замашок у нього не було", - кажуть місцеві, передає "КП в Україні".

Ставок на хуторі Краснянка, за 2-3 км через поле від села, був особистою гордістю Анатолія. Він його розчистив, облагородив, доробляв там дамбу. Місцеві кажуть, що він був не орендарем, а власником озера і прилеглої землі - приватизував. На хуторі Краснянка на сьогодні залишився всього один або два корінних жителя.

Дружина Анатолія Захаренка, Ольга Петрівна, працює діловодом в раді селища Попільня. Її телефон вимкнений. У Новоселиці зараз немає ні сільського голови, ні навіть старости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли 5 одиниць зброї: показали нові фото з місця розстрілу семи людей

"Анатолія в селі звали "Кацап" або "Русский". Він приблизно в 86-му році переїхав з Росії. Влаштувався працювати в колгосп водієм, потім працював при сільраді трактористом - і до сьогодні допомагав орати щось, якщо комусь треба було. А взагалі був останнім часом безробітним, жив на пенсію по інвалідності - у нього були проблеми з серцем. Напевно, і на рибалках щось заробляв, яких пускав ловити рибу на свій ставок", - кажуть у селі.

У Новоселиці Анатолій знайшов дружину - Ольгу. У неї вже був син від першого шлюбу, разом народили і виховали ще одного. Молодшому влітку виповниться 25 років. Незважаючи на наявність сім'ї, за словами місцевих, майже весь час Анатолій проводив на ставку.

"Він там жив - у вагончику у нього був холодильник, плита, він там готував їжу. Було, де спати. Там були будиночки, альтанки, баня для відпочиваючих - все побудовано, підведене світло. На риболовлю пускав, грошей особисто з нас не брав. Зателефонуємо: "Дядя Толя, можна?", Завжди відповідав: "Приїжджайте, без проблем". Гроші ніколи не вимагав. З міських, може, і брав, але менше, ніж інші", - розповів чоловік, який переїхав із села кілька років тому.

Стрілянина сталася 22 травня, близько 1:00, біля приватних ставків. У поліції Житомирщини не виключають, що причиною масового розстрілу людей під час відпочинку біля водойми міг стати алкоголь.

Зараз ви читаєте новину «"Нормальний дядько": розповіли про підозрюваного у вбивстві сімох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути