неділя, 22 січня 2023 20:25

Німеччина приховувала жахливий стан армії – ЗМІ

Німеччина приховувала жахливий стан армії – ЗМІ
У грудні минулого року в Німеччині вибухнув великий скандал після того, як під час планових навчань з ладу вийшли всі 18 бойових машин піхоти Puma. Фото: Rheinmetall

Німецька армія приховувала поганий технічний стан своєї бойової техніки, що призвело до масовим поломок під час військових навчань.

Зокрема, у грудні минулого року в Німеччині вибухнув великий скандал після того, як під час планових навчань з ладу вийшли всі 18 бойових машин піхоти Puma, які брали участь у маневрах, передає Bild.

"Через це німцям довелося пересадити свої сили швидкого реагування на старіші БМП Marder. Крім того, через скандал під загрозою розірвання опинився контракт на поставку нових БМП Puma в Бундесвер", – пише видання.

Пікантності цьому інциденту додала та обставина, що незадовго до навчань Берлін домігся прийняття Puma на озброєння НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки Leopard від Німеччини: ЗМІ розвідали цікаву деталь

Як розповіли виданню німецькі депутати, які брали участь в подальшому розгляді питання, вина за те, що трапилося, лежить на військовому керівництві країни, а не на виробнику бронемашин.

Так, армійське керівництво за два місяці до навчань просто забуло відправити БМП на планове техобслуговування. На самі навчання були відправлені недосвідчені механіки, які просто не були добре знайомі з цією БМП.

Як приклад наводиться вихід з ладу декількох машин через відмову системи опалення. Як з'ясувалося, щоб повернути БМП в стрій, було достатньо просто долити технічну рідину, але в інструкції з цього приводу не було вказівок.

Колишня міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт перед відставкою заборонила проводити інвентаризацію танків Leopard і Leopard 2. А новопризначений міністр оборони Борис Пісторіус на саміті "Рамштайн" повідомив, що розпорядився перевірити запаси танків Leopard 2 в Німеччині.

Слова Пісторіуса викликали здивування, оскільки Україна просить танки Leopard вже майже рік. Причиною наказу Ламбрехт джерела вважають бажання уникнути додаткового тиску на німецький уряд.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина приховувала жахливий стан армії – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути