Ексклюзиви
неділя, 17 липня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Нічні "прильоти" в шістьох громадах Миколаївщини: поранені десятки мирних

Нічні "прильоти" в шістьох громадах Миколаївщини: поранені десятки мирних
У ніч проти 17 липня зафіксували ракетні удари по Миколаєву з областю. Фото: t.me/mykolaivskaoblrada

У ніч проти 17 липня зафіксували ракетні удари по Миколаєву з областю. Під російські обстріли потрапили й населені пункти Баштанського й Миколаївського районів.

Прильоти зафіксовані у Шевченківській, Галіцинівській, Широківській, Іншульській, Володимирівській і Березнегуватській громадах. Є загиблі й поранені, повідомила голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram вранці 17 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вісім областей, де найбільше дітей гинуть від рук окупантів

"За минулу добу на Миколаївщині поранень зазнали 37 людей. Дітей серед постраждалих немає. Усіх постраждалих доправили в наші медичні заклади", – зазначила вона.

Загалом у миколаївських лікарнях перебуває 334 українці, які постраждали від атак окупантів на Миколаївщині. Ще 44 постраждалим надали допомогу амбулаторно.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто й область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Уранці 15 липня у Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. Були це "прильоти" чи робота протиповітряної оборони, не повідомляли.

Пізніше мер міста Олександр Сєнкевич уточнив, що близько 7:50 російські окупанти випустили по Миколаєву не менше 10 ракет. Постраждали два найбільші університети міста.

П'ять ракет із С-300 влучили у НУК та ще чотири – в педінститут. До початку навчального року будівлі НУК імені адмірала Макарова та Миколаївського національного університету імені Сухомлинського відновити не зможуть. Чимало часу займе експертиза зруйнованих конструкцій.

Зараз ви читаєте новину «Нічні "прильоти" в шістьох громадах Миколаївщини: поранені десятки мирних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути