понеділок, 23 січня 2012 14:34

Невідомі розстріляли в Гватемалі на дискотеці відвідувачів: вбито 8 осіб

Невідомі розстріляли в Гватемалі на дискотеці відвідувачів: вбито 8 осіб

Щонайменше 8 людей загинули, ще 20 отримали поранення в Гватемалі в результаті перестрілки в нічному клубі міста Вілья-Нуева, розташованому в 25 км від столиці країни, міста Гватемала.

Інцидент стався в клубі El Rancho. Група невідомих відкрила вогонь по відвідувачам закладу в той момент, коли клуб був переповнений людьми. В результаті три людини від отриманих поранень померли на місці, ще п'ятеро померли пізніше в лікарні.

Прибулі на місці події поліцейські виявили п'ять автоматів M16. На даний момент у поліції немає версій щодо того, хто і чому міг здійснити напад на клуб. Однак за кілька годин до атаки в столиці Гватемали пройшла акція проти насильства.

Президент країни Отто Перес Моліна припустив, що в клубі могли займатися продажем наркотиків і розпорядився закрити заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличного міняйла розстріляли впритул

Інцидент в Вілья-Нуева став одним з найкривавіших в Гватемалі за останній час. Ця країна лідирує за кількістю здійснюваних в ній вбивств. Згідно зі статистикою, на кожні 100 тис. жителів припадає 38 вбивств, що ставить Гватемалу в ряди найбільш небезпечних держав у світі. Частина злочинів пов'язані з наркоторгівлею. Також відомі випадки так званих "футбольних" вбивств.

Майже рік тому в Гватемалі був застрелений віце-президент клубу "Депортіво Хінабахул", що займав тоді передостанню сходинку в турнірній таблиці чемпіонату країни. Вбивство скоїли двоє чоловіків. Незадовго до смерті жертва отримала ряд погроз, пов'язаних з невдалим виступом команди.

Ще раніше вбили футболіста клубу першого дивізіону Карлоса Васкеса Мерседеса. Його порубані останки були виявлені у п'яти пластикових пакетах. У вбивстві звинуватили двадцятирічного Ельмер Гальдамеса, який також вважається винним у вбивстві королеви краси Гватемали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Браконьєри розстріляли лісників із п'яти рушниць

Гальдемес був заарештований, але в грудні 2010 року група озброєних людей увірвалася до в'язниці гватемальського міста Малакатан, де він утримувався, і звільнила його, застреливши при цьому двох охоронців і поранивши ще кілька людей. Міністр внутрішніх справ Гватемали Карлос Менокаля припустив, що напад на в'язницю, розташовану недалеко від мексиканського кордону, було організовано мексиканським наркокартелем Los Zetas, який повністю контролює перекидання наркотиків з Гватемали в мексиканські прикордонні райони.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі розстріляли в Гватемалі на дискотеці відвідувачів: вбито 8 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути