вівторок, 25 квітня 2017 14:27

Немовля померло, бо у пологовому не було необхідних препаратів

Немовля померло, бо у пологовому не було необхідних препаратів
У пологових будинках Херсона діти вмирають через відсутність препаратів ФОТО: picstopin.com

У пологовому будинку Херсона дитина померла через відсутність препаратів. Ще один малюк - у важкому стані.

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Україна".

"У пологових будинках міста немає життєво необхідних препаратів. Рятувати недоношених немовлят немає чим. Препаратами має безкоштовно забезпечувати держава. Близнюки Артем і Кирило народилися передчасно. Самі дихати не могли. Тож легені в таких випадках розкривають за допомогою спецпрепарату. У пологовому запаси скінчилися. Нових поставок немає. Тому батькам близнюків запропонували купити ліки за свій рахунок. На 2 дози це 32 тис. грн. Такої суми батьки назбирати не могли. Артем не прожив і 2-х тижнів. Стан його брата Кирила – вкрай тяжкий", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні смертність майже вдвічі перевищує народжуваність

"Шанси на виживання більшають у тих випадках, коли є адекватна терапія сучасними препаратами. А по таким недоношеним дітям ніде в світі не дають прогнозів, що вони виживуть", - прокоментував Юрій Герман, заступник головного лікаря з акушерства та гінекології Херсонської обллікарні.

Батько загиблого малюка звинувачує чиновників, бо не забезпечили пологовий будинок життєво необхідними ліками.

У МОЗ випадок не коментують. Пообіцяли розібратися з поставками в регіоні та тоді щось говорити. Обласні депутати виділили гроші. Однак їх недостатньо.

"Область має бути профінансована в цьому напрямку порядку на 100 мільйонів. Таких коштів немає. Виділили лише 5 млн грн для підтримки", - додав Владислав Мангер, голова Херсонської облради.

Уночі 7 квітня 37-річна Людмила померла під час пологів у районній лікарні. Від сильних потуг у неї стався розрив матки. Лікар цього не помітила і пішла. Донька кликала на допомогу, але її не чули. У медиків було застілля. Наталія зійшла кров'ю. Подружжя має ще двох дітей — 15-річного Богдана й Анастасію, 14 років. За фактом смерті жінки відкрили кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Немовля померло, бо у пологовому не було необхідних препаратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути