неділя, 20 березня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нелюдський військовий злочин Росії" - Кулеба показав світу руїни драмтеатру в Маріуполі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба опублікував у Twitter знімок Маріупольського драмтеатру, зроблений з супутника. На фото видно, що тепер ця споруда-руїна.

У дописі чиновник звернувся до світової спільноти. Зокрема до транснаціональних компаній, які все ще працюють з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуманітарна катастрофа. Жителі околиць Маріуполя гинуть від голоду - влада міста

"Це руїни драматичного театру в Маріуполі, де сховалися сотні мирних жителів. Нелюдський військовий злочин Росії. Я хочу запитати транснаціональні компанії, які все ще працюють з Росією або в Росії: як ви можете продовжувати вести з ними бізнес? Як ви можете годувати, обслуговувати і платити тим, хто це зробив?",- написав Дмитро Кулеба.

Автор: twitter.com/DmytroKuleba
  Російські окупаційні війська скинули бомбу на драматичний театр у центрі Маріуполя, де від обстрілу ховалась велика кількість городян
Російські окупаційні війська скинули бомбу на драматичний театр у центрі Маріуполя, де від обстрілу ховалась велика кількість городян

Маріуполь перебуває у блокаді від 1 березня. Понад 350 тисяч маріупольців продовжують ховатися в укриттях та підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. Російські окупанти протягом дня в середньому скидають на місто від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою, близько 80% житлового фонду міста зруйновано.

16 березня російські окупаційні війська скинули бомбу на драматичний театр у центрі Маріуполя, де від обстрілу ховалась велика кількість городян. За попередніми даними, там знаходилося близько 1500 осіб — жінки та діти. 130 людей вдалося врятувати. Доля інших поки не відома.

Окупанти не дають завезти в місто гуманітарний вантаж - їжу, воду, ліки. Також не дозволяють вивезти мирних мешканців. То ж вони вибираються з міста самостійно - пішки або на власних авто.

Зараз ви читаєте новину «"Нелюдський військовий злочин Росії" - Кулеба показав світу руїни драмтеатру в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути