вівторок, 04 січня 2022 16:42

Нелегали у новорічну ніч штурмували кордон України: не обійшлося без курйозів

Нелегали у новорічну ніч штурмували кордон України: не обійшлося без курйозів
Майже 30 нелегалів зустріли 2022 рік з українськими прикордонниками. Фото: dpsu.gov.ua

На Закарпатті 27 мігрантів, які нелегально перетнули український кордон наприкінці 2021 року, зустріли Новий рік із прикордонниками в пунктах тимчасового тримання.

Про це повідомив пресцентр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Майже 30 іноземців зустріли 2022 рік під охороною прикордонників. Усі затримані у новорічну ніч залишилися без подарунків та святкового столу, проте вони перебувають у безпеці та в теплі. Попереду на правопорушників чекають суд та повернення додому", - зазначили в ДПСУ.

Додали, що йдеться про громадян Бангладеш, Нігерії, Пакистану, Індії, Алжиру та Сомалі, яких тимчасово затримали на території служби Чопського та Мукачівського прикордонних загонів.

За словами прикордонників, деякі з мігрантів намагалися тікати від прикордонників під час затримання та наражали себе на небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група афганців проникла у школу на Закарпатті

"Громадянин Нігерії, тікаючи від правоохоронців Чопського загону, стрибнув у повноводну річку Уж. Прикордонникам довелося рятувати іноземця, аби його не знесло течією. Відчайдуха швидко доставили до підрозділу, знайшли йому сухий одяг та взуття. Зараз чоловік здоровий та добре почувається", - йдеться у повідомленні.

Іншого нелегала з Афганістану затримали на околиці населеного пункту Солотвино у перший день 2022 року.

"Кумедним у цій ситуації стало те, що відповідно до паспортного документа він народився саме 1 січня. Тож чоловік зустрів у пункті тимчасового тримання Мукачівського загону ще й власний день народження", - повідомили в ДПСУ.

Прикордонна служба Польщі повідомила про чергову спробу перетину кордону з Білоруссю 3 січня - чотири особи намагалися потрапити до Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Нелегали у новорічну ніч штурмували кордон України: не обійшлося без курйозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути