Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 16:34

Не було жодного вогнегасника: у чому звинувачують директорку згорілого будинку для літніх

Не було жодного вогнегасника: у чому звинувачують директорку згорілого будинку для літніх
У Харкові арештували без права на заставу директорку згорілого будинку для літніх Ольгу Кравченко. Фото: segodnya.ua

Директорку згорілого харківського будинку для літніх людей "Золотий час" 43-річну Ольгу Кравченко арештували без права на заставу. Під вартою вона перебуватиме до 22 березня.

Таке рішення сьогодні, 23 січня, ухвалив Київський районний суд Харкова.

Підозру визнано обґрунтованою. За даними слідства, подружжя Ольга і В'ячеслав Кравченки фактично керували закладом, де внаслідок пожежі загинули 15 людей. Вони не подбало про пожежну безпеку будинку. У 2-поверховому приміщенні із 30-ма літніми людьми не було жодного вогнегасника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки смертей: пригадуємо наймасштабніші пожежі в будинках для літніх за останні 10 років

Захист Кравченко наполягав на домашньому арешті. Оскільки в жінки проблеми зі здоров'ям. Їй нещодавно зробили операцію на коліні. Має труднощі в пересуванні.

Судове засідання щодо Кравченко розпочалося слідом за засіданням щодо її чоловіка — орендаря приміщення. 45-річного В'ячеслава Кравченка теж взяли під варту на 60 днів — до 21 березня.

Удень 21 січня в приватному будинку для людей літнього віку на околиці Харкова спалахнула пожежа. У приміщенні були 33 людини віком від 25 до 90 років. Це пацієнти та 4 працівники. У результаті 15 людей загинули, ще 5 отримали опіки та отруїлися чадом. Однією з версій займання одразу називали несправність газового обладнання. У день трагедії його саме мали лагодити. Свідки кажуть, задимлення почалося біля газового лічильника. Троє працівників уже дали свідчення, за інформацією голови Національної поліції України Ігоря Клименка. Також серед версій розглядається пожежа внаслідок підпалу, унаслідок необережного поводження з вогнем у побуті та з електроприладами і внаслідок замикання електромережі.

Зараз ви читаєте новину «Не було жодного вогнегасника: у чому звинувачують директорку згорілого будинку для літніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути