вівторок, 16 серпня 2022 11:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали, скільки вже виявили вбитих росіянами цивільних на Київщині

Назвали, скільки вже виявили вбитих росіянами цивільних на Київщині
У Київській області від початку повномасштабної російської агресії виявили понад 1,3 тис. вбитих цивільних українців. Фото: eastnews.ua

У Київській області від початку повномасштабної російської агресії виявили 1352 вбитих цивільних українців.

Більшість мирних була вбита окупантами зі стрілецької зброї. Поліцейські постійно працюють над встановленням тих росіян, які вбивали українців. На цьому наголосив керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З тросом на руках і шиї: біля Бучі знайшли закатованого росіянами цивільного

За його даними, є інформація щодо 3 тис. осіб з-поміж армії Російської Федерації, які перебували безпосередньо на території Київщини. А також вчиняли в регіоні воєнні злочини.

"Ми будемо в комплексі із правоохоронними органами – із СБУ, з Нацполіцією тощо, – працювати над тим, щоб зібрати якомога більше даних про цих злочинів, які перебували у нас в Україні", – наголосив він.

Російська 64-та мотострілецька бригада з Хабаровського краю, військовослужбовців якої пов'язують з убивствами цивільних жителів у Бучі на Київщині, практично знищена. До початку повномасштабного вторгнення у складі бригади було 1500 людей.

У Київській області виявили й оглянули станом на 5 травня 1239 убитих російськими окупантами мирних жителів. З них 412 – закатовані й убиті жителі Бучі.

Росіяни під час окупації вбивали в Бучі мирне населення – людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, літніх людей. Ґвалтували й спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі зі зв'язаними руками.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, скільки вже виявили вбитих росіянами цивільних на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути