вівторок, 10 січня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС ‒ у Дніпрі пов'язали зрадника
4

Під час контрдиверсійних заходів Служба безпеки України викрила ворожого поплічника, який наводив ракети на ТЕС у Дніпрі і "полював" на місцеві системи ППО.

Працюючи у місцевій фармацевтичній компанії зрадник постачав лікарські препарати, під час яких збирав розвіддані про підрозділи ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У Дніпрі СБУ затримала агента російських спецслужб
Фото: ssu.gov.ua
У Дніпрі СБУ затримала агента російських спецслужб
У Дніпрі СБУ затримала агента російських спецслужб
У Дніпрі СБУ затримала агента російських спецслужб

Агента завербувало головне розвідувальне управління генерального штабу ЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український суддя їздив до окупованого Криму. Має квартири в Москві та Севастополі – "Схеми"

"Насамперед російський агент намагався виявити бойові позиції сил протиповітряної оборони і розташування штабів оперативного командування українських військ. Також чоловік передавав агресору локації місцевих об'єктів тепло- та енергозабезпечення. Встановлено, що ворожий агент "звітував" співробітникам російського ГРУ про наслідки повітряних атак по цих об'єктах, зокрема по Придніпровській ТЕС", ‒ ідеться у повідомленні.

СБУ затримала агента "на гарячому" ‒ під час спроби зібрати розвідувальну інформацію про українські об'єкти.

Відомості чоловік передавав окупантам через закриті канали зв'язку. Він надсилав ворогу фото з прив'язкою до місцевості й детальним описом.

Під час обшуків вдома у затриманого знайшли мобільні телефони з доказами його листування з представником російської спецслужби.

СБУ повідомила чоловікові про підозру за статтею – державна зрада, скоєна в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України викрила у Дніпрі підпільний осередок партії прокремлівського блогера Анатолія Шарія. Регіональне "відділення" забороненої "Партії Шарія" готувалося проводити масові заворушення на Дніпропетровщині. Про це повідомила пресслужба СБУ 9 січня.

Служба безпеки України арештувала активи колишнього міністра освіти Дмитра Табачника на понад $2 млн. Експосадовця часів президента-втікача Віктора Януковича підозрюють у державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС ‒ у Дніпрі пов'язали зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути