пʼятниця, 02 грудня 2022 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо Лукашенко нагнітає істерію про "напад НАТО" ‒ в ISW пояснили

Навіщо Лукашенко нагнітає істерію про "напад НАТО" ‒ в  ISW пояснили
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко істерить про "напад НАТО". Фото: pravda.com.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко продовжує виставляти інформаційні умови для протидії російському тиску щодо участі у бойових діях проти України.

Він, зокрема, звинуватив Київ та НАТО у збільшені кількості провокацій біля кордону. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Лукашенко стверджує, що Україна намагається втягнути у війну сили НАТО.

"Лукашенко заявив, що білоруським чиновникам вдалося стримати потенційного супротивника від застосування військової сили проти Білорусі, а НАТО нарощує сили та активізує бойову підготовку в сусідніх країнах", ‒ наголошують аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізовані росіяни зі зброєю втекли з полігону в Білорусі: деталі

В ISW також цитують білоруського міністра оборони Віктора Хреніна, який заявив, що прямої підготовки до війни немає і Білорусь лише захищатиме свою територію.

Аналітики також звертають увагу на дані представника ГУР Міноборони України Вадима Скібіцького, який каже, що ознак формування ударного угруповання на території Білорусі немає.

На думку експертів, Лукашенко та Хренін зробили такі заяви, аби підтримати триваючу інформаційну операцію, спрямовану на закріплення українських сил на кордоні з Білоруссю. Водночас, згадуючи НАТО, вони намагаються переконати РФ, що їхні військові повинні залишатися в Білорусі для захисту від "потенційної агресії" Альянсу.

"Таким чином Лукашенко та Хренін хочуть створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу Білорусі у війну проти Україні. Саме тому вступ Білорусі у війну вкрай малоймовірний", ‒ додали аналітики.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко вкотре заговорив про "загрози" для свого режиму. Самопроголошений президент заявив, що Білорусі вдається протистояти "противнику", який готує напад, передає БЕЛТА.

У четвер, 1 грудня, на білоруському аеродромі в Мачулищах приземлився пасажирський Ту-154М з групою російських генералів на борту. Водночас до Мінська направляється невідомий російський VIP-борт, повідомив моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн" в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Лукашенко нагнітає істерію про "напад НАТО" ‒ в ISW пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути