четвер, 22 вересня 2011 15:16

Спецтема: Війна у Лівії

Натівці поранили в Лівії українського лікаря

Натівці поранили в Лівії українського лікаря

Сирійський державний телеканал Arrai повідомив, що авіація НАТО завдала ударів по шпиталю, розташованому в Сирті - останньому місті в Лівії, контрольованому силами поваленого лідера Джамахірії полковника Муаммара Каддафі. В результаті серйозних поранень зазнали пацієнти і лікар з України на ім'я Олександр.

Arrai відомий тим, що неодноразово випускав в ефір аудіозвернення Каддафі. В останньому виступі полковник назвав сили НАТО "окупантами", яким не під силу змінити ситуацію в Ліві.

Раніше, 21 вересня, представники 28 країн - членів НАТО в Брюсселі домовилися продовжити військову операцію у Лівії ще на три місяці - до кінця грудня. Це вже друге таке рішення: раніше операціяю, термін проведення якої закінчувався 27 червня, було продовжено на три місяці на початку червня - до кінця вересня.

Зазначимо, авіація НАТО під час чергового ракетного удару по Тріполі в червні розбомбила гуртожиток, в якому проживали близько півсотні медиків з України. Обійшлося без жертв, але серед лікарів були поранені. Крім того, з початку військових дій у Лівії загинули два українських лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Натівці поранили в Лівії українського лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути