субота, 11 травня 2024 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ РФ на Харківщині: аналітики пояснили мету загарбників

Наступ РФ на Харківщині: аналітики пояснили мету загарбників
На Харківщині тривають запеклі бойові дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Своїми наступальними операціями у Харківській області Росія, ймовірно, хоче скувати українські сили на цьому напрямку, щоб забезпечити наступ в інших районах східної України.

Російські війська прагнули скористатися можливостями для просування на кількох ділянках лінії фронту на сході України через нестачу українських сил і техніки в останні тижні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що загарбники досягли тактичних успіхів на північний захід і захід від Авдіївки, а також активізували зусилля у напрямку Часового Яру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог просунувся на кількох напрямках - Deep State

"Відновлення наступальних зусиль на півночі Харківської області та досягнення навіть тактично значущих успіхів може призвести до того, що українське військове командування спрямує сили та техніку для оборони на північ від Харкова, які могло б використовувати в інших місцях", - йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, російські наступальні зусилля, ймовірно, спрямовані на виснаження обмежених ресурсів України і посилення нестачі солдатів. Військове командування РФ, ймовірно, сподівається, що ця стратегічна спроба відволікти українські сили на харківському напрямі послабить українську оборону загалом і дозволить російським військам досягти прориву на будь-якій ділянці, яка стане найбільш уразливою.

Російські війська, швидше за все, спробують використати цей ефект на всьому театрі воєнних дій, щоб активізувати зусилля щодо розширення прориву на північний захід від Авдіївки та домогтися захоплення Часового Яру.

За даними Генштабу ЗСУ, на Харківщині йдуть оборонні бої за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Це населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в сірій зоні.

Продовжуються контрударні заходи у напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ.

Зараз ви читаєте новину «Наступ РФ на Харківщині: аналітики пояснили мету загарбників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути