середа, 24 квітня 2019 18:10

Наркоторговців взяли з кокаїном на $25 млн
3

У Києві  поліцейські затримали  5 громадян Туреччини та одного азербайджанця за причетність до контрабанди наркотиків у країни ЄС. У них вилучили 300 кг героїну
Фото: facebook.com/artem.shevchenko
У Києві  поліцейські затримали  5 громадян Туреччини та одного азербайджанця за причетність до контрабанди наркотиків у країни ЄС. У них вилучили 300 кг героїну
У Києві  поліцейські затримали  5 громадян Туреччини та одного азербайджанця за причетність до контрабанди наркотиків у країни ЄС. У них вилучили 300 кг героїну

Поліцейські затримали 5 громадян Туреччини та азербайджанця за причетність до контрабанди наркотиків у країни Європейського Союзу. Про це під час брифінгу повідомили перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін та голова департаменту протидії наркозлочинності Андрій Кіхтенко. Вони показали вилучені 300 кг героїну.

"Сьогодні вночі в Києві було затримано групу іноземців, в яких вилучили понад 300 кг особливо небезпечного наркотичного засобу героїну. Орієнтовна вартість — $25 млн", — зазначив В'ячеслав Аброськін.

Затримані орендували в Києві маєток, де зберігали товар.

"До складу угрупування входили досвідчені наркоторговці: 5 громадян Туреччини 55-60-ти років та 28-річний азербайджанець. Частина групи постійно перебувала на території України й займалася підприємницькою діяльністю під прикриттям — здійснювала імпортні та експортні операції з овочами та фруктами. Інші члени угрупування відповідали за погрузку в одній із країн Центральної Азії в легальний товар для імпортування в Україну, а також коригування дій водіїв вантажівок, які їхали до України", — зазначив Андрій Кіхтенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річна жінка торгувала наркотиками в інтернеті

Поліція стверджує, що злочинці постачали героїн у країни ЄС: Німеччину, Нідерланди, Італію, Іспанію. Україну використовували для транзиту. Їх приваблювало зручне географічне розташування, розвинена інфраструктура та наявність портів. Під час транспортування наркотики ховали або у фруктах і овочах, або у спеціально обладнаних відділеннях вантажівок.

"На гарячому" правоохоронці затримали кур'єра під час намагання поставити в ЄС 100 кг героїну. Після цього викрили інших членів наркоугрупування. Кому належить вилучений товар, у поліції знають, однак розголошувати інформацію не стали. Тривають слідчі дії зі встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до злочинів.

В Одеській області викрили та ліквідували морський канал контрабанди кокаїну з Південної Америки. Наркотики перевозили у контейнерах із фруктами. За цінами тіньового ринку, вартість "знахідки" становить понад $1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Наркоторговців взяли з кокаїном на $25 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути