Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2012 12:28

Наркоділки продавали амфетамін у чернівецьких навчальних закладах

Наркоділки продавали амфетамін у чернівецьких навчальних закладах

Дев'ять членів організованої злочинної групи упродовж року самотужки виготовляли у двох підпільних лабораторіях та розповсюджували на території Чернівців психотропну речовину – амфетамін. Про це пише УНН.

"Компоненти для "зілля" наркоділки замовляли через Інтернет. Ринком збуту для забороненої до обігу речовини стали розважальні та навчальні заклади обласного центру. У зловмисників вилучено понад 700 доз наркотичних та психотропних речовин. Вартість вилученої партії за цінами "чорного" ринку становить близько 34 тис. грн. Незаконну діяльність наркоторгівців припинили оперативники обласного підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків, не допустивши потрапляння "зілля" до майже 700 потенційних споживачів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підполковник наркоконтролю торгував героїном через інтернет

В прес-службі повідомили, що члени злочинної групи діяли за єдиним планом, розподіливши між собою функції. Для замовлення компонентів, необхідних для виготовлення "психотропну", наркоділки використовували глобальну мережу Інтернет. Пізніше "спеціалісти" виготовляли амфетамін, який інші члени групи (двоє з них працювали диск-жокеями у розважальних закладах м. Чернівці) перевозили їх та збували споживачам.

Днями працівники відділу БНОН УМВС України в Чернівецькій області затримали членів цієї ОЗГ. Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили з обох підпільних лабораторій устаткування та прекурсори, які використовувалися для виготовлення психотропної речовини.

У зловмисників при проведенні особистих оглядів та обшуків за місцем проживання оперативники вилучили 100 грам амфетаміну (500 доз) та 120 г марихуани (240 доз). Вартість вилучених наркозасобів за цінами "чорного" ринку становить більше 34 тис. грн. Крім того, в якості речового доказу вилучений комп'ютер, що був підключений до мережі Інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Колумбійських наркоторговців відібрали підводного човна

Таким чином, завдяки зусиллям працівників ВБНОН УМВС в Чернівецькій області психотропні та наркотичні "дози" не дійшли до майже 700 мешканців обласного центру.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки начальника Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Олександра Ковалишена, усі члени злочинної групи затримані в порядку ст. 115 КПК України. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" Кримінального кодексу України. Згідно з положеннями цієї статті, наркозбувачам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Наркоділки продавали амфетамін у чернівецьких навчальних закладах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути