понеділок, 14 травня 2018 14:31

Нападники на Найєма фігурували в інших справах

Нападники на Найєма фігурували в інших справах
Нападники на Найєма фігурували в інших справах. Фото - Вісткар

Генпрокурор Юрій Луценко пояснив своє ставлення до громадян Росії, які брали участь у побитті народного депутата Мустафи Найєма.

"Учасники цієї бійки – люди не українського громадянства, які хочуть його здобути, вчиняючи постійно різні хуліганські вчинки. Подібні люди мають депортовуватися негайно, за перших ознак навіть не кримінальних, а адміністративних порушень", – заявив Луценко.

При цьому генпрокурор не уточнив, про які ще хуліганські дії нападників на Найєма йому відомо.

Це вже не перша кримінальна історія, у якій фігурують нападники на Найєма, пише "Українська правда". Нібито один з фігурантів ще 2011 року під час конфлікту в одному зі столичних розважальних закладів продемонстрував автомат Калашнікова. Який, щоправда, не застосували.

Саітов Ахмед Абубакарович 2017-го щонайменше двічі був спійманий поліцією за керуванням транспортним засобом, не маючи на те права. За це на нього двічі накладали штраф – 510 грн. В одному з цих випадків Ахмед Саітов був за кермом позашляховика Toyota Land Cruiser 200. Вартість такої автівки може сягати $100 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали фото викрадача мотоцикла брата Найєма

Також засвітився в кримінальному провадженні щодо викрадення людини та вимагання викупу. Правоохоронці кваліфікували цей злочин як вимагання за попередньою змовою групи осіб, що передбачало позбавлення волі від 3 до 7 років.

Покарання в цій справі ніхто не поніс. За інформацією автора, однією з причин стало те, що постраждалий змінив свої покази.

Нардепа побили після транспортної пригоди 30 квітня в центрі Києва. Другий тиждень Найєм з переламаною щелепою перебуває в одній з лікарень міста. У злочинних діях правоохоронці підозрюють 4 осіб, 2 з яких –громадяни РФ.

Зараз ви читаєте новину «Нападники на Найєма фігурували в інших справах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути