Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2018 19:10

Найманець Кремля готував теракт в Херсоні

Найманець Кремля готував теракт в Херсоні
Правоохоронці запобігли теракту в Херсоні. Фото: Etcetera

Правоохоронці затримали українця, який за розпорядженням російських спецслужб готував теракт у Херсоні.

Як зазначається, теракт мав би бути направлений проти представника "Нацкорпусу", повідомляє речниця генерального прокурора Лариса Сарган в Facebook.

"Указаний громадянин К. у травні 2018 року, діючи на виконання завдання спецслужб РФ, яке він отримав на території вказаної держави-агресора… із використанням вогнепальної зброї здійснив замах на вчинення терористичного акту у м. Херсон, у результаті якого одному з керівників Херсонського обласного осередку політичної партії "Національний корпус" повинні були бути спричинені тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

За чоловіком таємно слідкували українські правоохоронці. Вони замінили його бойові набої на холості, тому теракт не вдався.

"Проведеними заходами вдалося запобігти вчиненню особливо тяжкого злочину та отримати беззаперечні докази щодо дійсності намірів К. вчинити терористичний акт", - пише речниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент натякнув на агентів Кремля у парламенті

Сарган також розповіла, що цей же чоловік за наказом спецслужб РФ готував іще один теракт – щодо одного з керівників громадського формування з охорони порядку та держкордону "Добровільна народна дружина самооборони Херсонської області". Планувалося, що йому будуть "спричинені тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості".

Затриманому 14 листопада повідомили про підозру у вчиненні злочинів. 15 листопада Шевченківський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави.

Президент Петро Порошенко висловив підтримку ідеї створити реєстр агентів впливу країни-агресора Російської Федерації. Про це він сказав під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Зараз ви читаєте новину «Найманець Кремля готував теракт в Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути