середа, 07 листопада 2018 12:38

Президент натякнув на агентів Кремля у парламенті

Президент натякнув на агентів Кремля у парламенті
Порошенко натякнув, що Тимошенко і Ляшко працюють на вигоду Москві. Фото: Depo.ua

Українські політики, які заявляють про необхідність знизити ціну на газ, розігрують план Кремля з повернення України під його контроль.

На цьому наголосив президент Петро Порошенко на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед".

"Росія уже почала розігрувати, мабуть, свою останню карту з гібридної колоди, підриваючи довіру до державних інституцій, дискредитуючи європейський та євроатлантичний вибір, нівелюючи успіхи наших реформ, щоб забезпечити реванш проросійських сил в Україні на президентських і парламентських виборах 2019 року...

Кожен наступний крок Кремля матиме на меті посіяти в українську душу зерна втоми, незахищеності, невпевненості в завтрішньому дні. У скаламученій воді, де одні дискредитовані, інші розділені, треті чубляться, дуже легко активізувати своїх агентів, готових проковтнути анексію Криму, прийняти російський план щодо Донбасу, відмовитися від розбудови українського війська та імплементації закону про нацбезпеку, і нарешті повернути Україну в сіру зону російського впливу з такими омріяними цінами на газ. Цю карту зараз намагаються розіграти в парламенті деякі безвідповідальні політикани", - сказав Порошенко.

За його словами, уже відомо, по чому Росія вдарить.

"Якщо ми не схибимо 2019-го, це може стати переломною битвою у гібридній війні з Росією", - підбадьорив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка назвали умову зниження ціни на газ

Із 1 листопада ціни на газ для населення зросли на 23,5% - до 8550 грн за тис. кубів. До такого рішення дійшли у результаті переговорів Кабінету міністрів із МВФ.

Політичні сили, які називають себе опозиційними, різко розкритикували такий крок. Зокрема, Радикальна партія відмовляється голосувати за будь-яке рішення у Верховній Раді, допоки не буде знижена ціна на газ. Із цією ж вимогою "Батьківщина" бойкотувала розгляд законопроекту про протимінну діяльність, однак здалася, коли спікер Андрій Парубій продовжив вечірнє засідання.

Зараз ви читаєте новину «Президент натякнув на агентів Кремля у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути