четвер, 07 червня 2012 16:28

Начальник житомирського держкомзему погоріла на хабарі у $4 тисячі

Начальник житомирського держкомзему погоріла на хабарі у $4 тисячі
Перший "транш" було передано у середині травня. Фото: topneftegaz.ru

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили у хабарництві виконуючого обов'язки начальника управління Держкомзему в одному з районів. Посадовець вимагала та отримала хабар на загальну суму 4 тис. дол. США за виготовлення документів про відведення земельних ділянок у користування приватному підприємцю на території однієї з сільських рад району.

5 червня 2012 року оперативники затримали посередника, 40-річного директора приватного охоронного підприємства, безпосередньо під час отримання чергового "гонорару" в сумі 2 тис. дол. США. Предмет хабара вилучено.

За інформацією працівників міліції, це була друга частина обумовленої суми. Перший "транш" було передано у середині травня в одному з кафе районного центру через цього ж посередника. Він також становив 2 тис. дол. США.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Ігор Заєць, оперативниками зібрано матеріали, що вказують на причетність до вимагання та отримання хабара державного службовця.

Наразі прокуратурою області порушено дві кримінальні справи - за ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України відносно посередника та ч.3 ст.368 (одержання хабара) ККУ відносно посадовця.

Обоє затримані у порядку ст.115 (затримання слідчим підозрюваного у вчиненні злочину) Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання щодо обрання відносно них міри запобіжного заходу.

 

Зараз ви читаєте новину «Начальник житомирського держкомзему погоріла на хабарі у $4 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути