Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2012 22:48

На затонулому лайнері "Costa Concordia" знайшли ще три тіла

На затонулому лайнері "Costa Concordia" знайшли ще три тіла

Водолази, що ведуть роботи на затонулому круїзному лайнері "Costa Concordia", в четвер виявили тіла ще трьох загиблих в результаті краху судна, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ. Таким чином, кількість жертв трагедії зросла до 28 людей, ще четверо досі числяться зниклими безвісті.

За словами керівника служби Цивільної оборони Італії Франко Габріеллі, відповідального за ліквідацію наслідків аварії лайнера, тіла були виявлені в зазорах між корпусом судна і морським дном, а на їх вилучення на поверхню піде кілька днів.

Також Габріеллі запевнив журналістів, що загрози розливу палива з "Costa Concordia" і, як наслідок, екологічної катастрофи - більше немає.

Нагадаємо, відразу після аварії екологи заговорили про загрозу нанесення серйозної шкоди навколишньому середовищу заповідної зони, в якій затонув лайнер, оскільки в його баках перебувало 2,4 тисячі тонн пального.

"Ця проблема, яка нас дуже турбувала, більше не існує", - сказав Габріеллі, додавши, що про це можна говорити, оскільки відкачування палива з баків судна буде завершена в п'ятницю ввечері.

"Costa Concordia", що належить круїзної компанії "Costa Crociere", зазнало аварії в Тірренському морі поблизу острова Джильо біля узбережжя італійської області Тоскани в ніч на 14 січня. На борту судна перебували понад 4,2 тисячі осіб. Капітан Costa Concordia Франческо Скеттіно зараз перебуває під домашнім арештом. Його звинувачують у злочинній недбалості, ненавмисному вбивстві людей і залишенні пасажирів судна у небезпеці.

Зараз ви читаєте новину «На затонулому лайнері "Costa Concordia" знайшли ще три тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути