пʼятниця, 27 травня 2022 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запорізькому напрямку окупанти посилено гатять по позиціях ЗСУ

На Запорізькому напрямку окупанти посилено гатять по позиціях ЗСУ
Триває 93 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

На Запорізькому напрямку російські окупанти збільшили кількість обстрілів українських підрозділів.

Ворог веде повітряну розвідку, обладнує позиції. Для посилення угруповання перекидає резервні підрозділи, повідомила обласна військова адміністрація в Telegram вранці 27 травня.

Зазначається, що 26 травня терористи обстріляли житловий сектор Комишувахи. Є пошкоджені будинки. Одночасно окупанти обстріляли село Новояковлівку.

"Там постраждало двоє мешканців і також пошкоджено житлові будинки. В Оріхові через артобстріл горів житловий будинок із літньою кухнею, гаражем та автомобілем Citroen.Також в Оріхові сталося займання ще одного житлового будинку, даху гаража, поряд прибудованої котельні та легкового автомобіля Mercedes- Benz", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бік Мелітополя з Криму проїхала колона військової техніки РФ

Пожежники також гасили житловий будинок та господарчу будівлю і складські приміщення на площі 600 кв. м.

"Внаслідок останньої пожежі пошкоджено вантажний самоскид, знищено приблизно 400 т насіннєвого гороху та два тракторні причепи", - додали в ОВА.

Попри обстріли, місто Оріхів продовжує тримати оборону. Комунальники ремонтують пошкодження, волонтери привозять до міста їжу та ліки. Місцеві латають понівечені будинки та доглядають господарство.

"З початку війни у місті пошкоджено більше як 200 будинків, а 20 людей померли через російські обстріли", - підсумували в ОВА.

Раніше повідомляли, що російські військові на Запоріжжі змінили тактику, намагаючись наступати на сході України. Вони аналізують тактику ЗСУ, шукають їхні слабкі місця, проявляють обережність.

Противник намагається завдавати втрат підрозділам Сил оборони, проводить перегрупування та посилення своїх військ, нарощує систему вогневого ураження і матеріально-технічного забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «На Запорізькому напрямку окупанти посилено гатять по позиціях ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути