Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2022 07:54

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі російські війська змінили тактику

На Запоріжжі російські війська змінили тактику
Знищена техніка окупантів. Фото: Генштаб

Російські військові змінили тактику, намагаючись наступати на сході України.

Вони аналізують тактику Збройних сил України, шукають їхні слабкі місця, проявляють обережність. Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram.

"Російська армія намагається наростити темпи наступу на сході України, аби вийти на адміністративні межі Луганської та Донецької областей, а також розвинути наступ на Запорізькому напрямку.

Для цього противник намагається завдавати втрат підрозділам Сил оборони, проводить перегрупування та посилення своїх військ, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка назвала ключові міста, які атакує Росія

У відомстві додають, що ворог змінює свою тактику у порівнянні з першими днями війни. Тепер росіяни діють по ситуації, вивчають і аналізують тактику ЗСУ, шукають слабкі місця. Росіяни стали обережнішими, а не просто беруть кількістю.

"З метою сковування дій підрозділів Сил оборони ворог здійснює обстріли позицій наших військ практично уздовж всієї лінії зіткнення та завдає удари у районі Гуляйполя. Зусилля армії РФ зосереджені на веденні наступу на населені пункти Гуляйполе, Комишуваха та Оріхів", - пишуть в адміністрації.

Раніше повідомлялося, що у місті Токмак Запорізької області для російських окупантів почали шити однострій ЗСУ. Загарбники можуть використати одяг для провокацій.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі російські війська змінили тактику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути