вівторок, 24 травня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі окупанти готуються до наступу - ОВА

На Запоріжжі окупанти готуються до наступу - ОВА
Частину Запорізької області тимчасово окупували російські терористи. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На Запорізькому напрямку окупанти посилюють угруповання військ для поновлення наступу у напрямку Василівка - Кам'янське.

Загарбники перегруповуються, повідомила обласна військова адміністрація в Тelegram вранці 24 травня.

"Але на тлі воєнних невдач та втрат живої сили, яких щодня зазнають російські війська на Запорізькому напрямку, загарбники ведуть проти нас дуже жорстоку війну, намагаючись знищити якомога більше людей та інфраструктури", - ідеться в повідомленні.

У тимчасово захопленому Мелітополі окупанти через свої платформи поширюють брехливу інформацію. Мовляв, організують "регулярне постачання ліків у комунальні аптеки". За інформацію адміністрації, так звана гуманітарна допомога - крадене в України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани Мелітополя заблокували постачання зброї росіянам - мер

"Свої повідомлення загарбники ілюструють фотографією ліків, де чітко видно, що вони українського та європейського виробництва. Це свідчить про те, що медикаменти - викрадена гуманітарна допомога, яку надають волонтери та українська влада окупованим територіям.

Схожа ситуація і в дитячій поліклініці: мелітопольські колаборанти та окупанти звітують, що молоді матері отримали підгузки та дитяче харчування. Але вся продукція на фото має назви, написані латинськими літерами, і є гуманітарною допомогою Україні від закордонних партнерів", - додали в ОВА.

Окупанти звітують, що нібито роздали гуманітарну допомогу і в селі Терпіння:

"Пакети з продуктами отримали ті, хто звертався до голови Терпіннівської адміністрації або до Мелітопольської районної адміністрації".

У Василівці російські війська погрожують підприємцям "профілактичною бесідою", якщо ті не погодяться продавати свої товари за рублі, підсумували в адміністрації.

Раніше повідомляли, що російські військові на Запоріжжі змінили тактику, намагаючись наступати на сході України. Вони аналізують тактику Збройних сил України, шукають їхні слабкі місця, проявляють обережність.

Противник намагається завдавати втрат підрозділам Сил оборони, проводить перегрупування та посилення своїх військ, нарощує систему вогневого ураження і матеріально-технічного забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі окупанти готуються до наступу - ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути