Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі експравоохоронці працюють на російських окупантів: катують і вбивають цивільних

Служба безпеки України встановила ще чотирьох зрадників, які працюють на ворога в тимчасово окупованих районах Запорізької області.

Троє з них колишні посадовці, яких звільнили з правоохоронних органів України за "кришування" наркоугруповань і систематичне хабарництво, повідомила СБУ 2 листопада.

Ідентифіковані колаборанти вступили до лав "головного управління міністерства внутрішніх справ Запорізької області".

Автор: СБУ
  На фото колаборанти, які вступили до окупаційного "МВД РФ" на Запоріжжі й проводять масові репресії
На фото колаборанти, які вступили до окупаційного "МВД РФ" на Запоріжжі й проводять масові репресії

Встановлено, що в лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів із придушення опору та залякування жителів Запорізької області. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву. До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство, погрози, вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей, за даними СБУ.

"Під виглядом незаконних обшуків колаборанти розграбовують помешкання місцевих жителів. Під час таких "нальотів" у людей зникають гроші, побутова техніка й інші особисті речі. Також вони беруть участь у захопленні місцевих підприємств, які відмовляються співпрацювати з окупаційною адміністрацією", - додали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передавав дані в російський генштаб: СБУ зловила "крота"

Задокументовано факти обкладання "даниною" власників агропідприємств. За різні суми "відкупних" зловмисники обіцяють фермерам не перешкоджати їм у господарській діяльності. У разі незгоди – погрожують насильством та знищенням майна.

Зазначається, що в СБУ зібрали "неспростовні докази" злочинних дій колаборантів, встановили місця їх перебування та маршрути переміщення.

Усім чотирьом фігурантам повідомили про підозру за статтею колабораційна діяльність.

З початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили й не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

Раніше СБУ встановила ще 16 організаторів псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Херсонщини й Запоріжжя. Зловмисникам заочно повідомила про підозри. Серед них є і Євген Балицький, який називає себе "головою" так званої військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі експравоохоронці працюють на російських окупантів: катують і вбивають цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути