Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2022 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

На Закарпатті IT-фахівців звільнять від мобілізації

На Закарпатті IT-фахівців звільнять від мобілізації
На Закарпатті звільняють від військової служби усіх айтішників. Фото: dengi.ua

На Закарпатті звільняють від військової служби всіх айтішників для захисту економіки України.

Закарпаття стає національним хабом для всього українського бізнесу, що захищає українську економіку. Бізнес, який переміститься та працюватиме в Закарпатті, буде захищений, повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита.

"ІТ-бізнес реєструється як підприємство, що має намір перемістити свою діяльність та потужності в Закарпатську область в Мінекономіки. Обов'язкова реєстрація як суб'єкта господарської діяльності на території області - як реінтегроване підприємство з іншого регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світові лідери відкинули економіку РФ у минуле на десятки років

Після цього обласна військова адміністрація спільно з Мінекономіки забезпечує формування пропозицій стосовно бронювання ІТ-фахівців від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний стан", - зазначив.

Микита додав, що з початку війни майже 35 тис. фахівців ІТ-сфери вже переїхали до Закарпаття та ведуть свою діяльність у регіоні.

"Що ми пропонуємо: ми бронюємо айті-фахівців від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний стан; надаємо локації для роботи, перероблені офісні площі та коворкінги, забезпечуємо їхню охорону; надаємо якісний сучасний інтернет (волокно, супутник); допомагаємо в супроводі економічної, податкової та господарської діяльності", - зазначив.

Категорії, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації: народні депутати, депутати Верховної Ради АР Крим, а також працівники певних органів - військового управління, військових частин, установ, підприємств та організацій; ЗСУ; Міністерства оборони; Служби безпеки України; Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації; Служби зовнішньої розвідки; Національної поліції; Державної прикордонної служби; Національної гвардії; Національного антикорупційного бюро; податкової міліції; Управління державної охорони; Державного бюро розслідувань; Державної виконавчої служби, інші військовозобов'язані або окремі категорії громадян у передбачених законами випадках.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті IT-фахівців звільнять від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути