Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2023 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

На яких напрямках контратакують ЗСУ і де зосередився ворог: головне зі зведення Генштабу

На яких напрямках контратакують ЗСУ і де зосередився ворог: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої.

Протягом доби відбулось 27 бойових зіткнень. Про це ввечері 23 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, ведуть контрбатарейну боротьбу.

Авіація сил оборони за добу завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, нашими захисниками було знищено чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, один командний пункт, один засіб протиповітряної оборони та одну станцію РЕБ ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ здобули більшість панівних висот: військовий розповів про бої під Бахмутом

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки в районах Богданівки, Кліщіївки та північно-східніше Оріхово-Василівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районах Авдіївки та Невельського

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Сили оборони України продовжують контрнаступальні дії на півдні країни. На півночі та півдні від Бахмута ЗСУ відбивають спроби російських військ проводити штурми.

Тим часом окупанти намагаються наступати на Сватівській ділянці фронту. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках контратакують ЗСУ і де зосередився ворог: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути