понеділок, 25 березня 2013 14:55

Спецтема: Снігова пастка

На Вінниччині вагітна сама йшла по кучугурам до швидкої, бо трактор забуксував
5

Фото: Фото Тетяни Щербатюк

23 березня о 6-й ранку в селі Стодулинці Жмернського районі Вінниччини почалися перейми у місцевої Валентини Мирчук. Її чоловік Володимир викликав швидку з райцентру.

За словами голови сільради Любові Голубенко, зранку її подзвонили з Жмеринки.

"Казали: "Щось роби, бо швидка не доїде". Обдзвонила і начальника автодору, і фельдшера, і сімейного лікаря із сусіднього села. Боялася, що не розчистять дорогу і прийдеться приймати пологи вдома. Вже й воду поставили гріти", - сказала.

Трактор розчищав дорогу, за ним їхала карета швидкої допомоги.

"Але і трактор не зміг доїхати. Забуксував у кучугурі за 200 метрів від будинку. Вже носилки підготували, щоб виносити породіллю. Але Валентина сама одяглась і тихенько пішла. Все таки четверта дитина, то вже є досвід. Не так страшно народжувати. Доїхали до лікарні, то народила за півгодини хлопчика. Має ще півторарічного сина і дві старших доньки. Ввечері Володимир прийшов дякувати, що допомогла. Але ж це так повинно бути. Повинні розчищати дороги постійно, а не у крайніх випадках", - зауважила Любов Романівна.

До вечора суботи прочищену дорогу знову замело. У неділю грейдер ще раз почистив дорогу.

"Тільки тоді нам завезли хліб. Три дні не могли доставити. Взагалі, в нас є залізнична станція, то не так страшно, що дороги заметені. Можна на електричці поїхати, хоч і з запізненням. Наші місцеві, що на залізниці працюють, цілодобово там чергували. Бо колії занесло на метр-півтора. Треба було стрілки постійно чистити, щоб потяги ходили. І похорон ще у суботу був. То вже з агротовариства до кладовища трактор розчищав дорогу. І яму викопати допомогли. Прикривали її, щоб снігом не закидало. Ще одиноких пенсіонерів замело. То їм сусіди і соціальні працівники допомагали. Не було на вихідні спочину", - розповіла.

У селі Лука-Мелешківська Вінницького району одиноку пенсіонерку відкопували дільничні інспектори. Їм подзвонила соціальний працівник, що хвіртку, подвір'я та двері її підопічної геть замело. І дістатись до старенької неможливо. Прочистивши доріжку до хвіртки, міліціонери зняли її з петель, щоб попасти у двір.

Працівники МНС звільняли від снігу дахи вінницьких садочків. В деяких почало текти зі стелі. Деякі мешканці приватного сектору у Вінниці також чистили покрівлю. Микола Сокалюк 23 березня разом з двома родичами за 2 години скинув з 85 кв м даху сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильний вітер зривав дахи і валив дерева на машини в Одесі

На ринках обласного центру працювали тільки деякі ятки з продуктами та галантереєю. Одягом ніхто не торгував. Найпопулярнішим товаром стали снігозбиральні лопати. Власник однієї з яток на Центральному ринку продав усі запаси, близько 54 лопат. Працівники ринку займались розчищенням доріжок та вивезенням снігу з території ринку.

Ощадкаси не приймали платежі. Казали, що йде збій в комп'ютерній системі через негоду.

В магазини Вінниці не завозили молоко. З іншими продуктами проблем не було.

Роботи по розчищенню доріг до віддалених сіл області тривають.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині вагітна сама йшла по кучугурам до швидкої, бо трактор забуксував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути