пʼятниця, 05 квітня 2013 14:23

На Вінниччині дід жорстоко вбив свого зятя, а міліції сказав, що зарубав півня

На Вінниччині дід жорстоко вбив свого зятя, а міліції сказав, що зарубав півня
Фото: independent-news.ru

52-річного Віктора Присяжного з села Міжлісся Барського району забив тесть 75-річний Федір Романюк. Трагедія сталася близько півночі з 4 на 5 квітня. Дідусю здалося, що його хочуть поховати.

"В той день вони якраз свиню закололи. Вітя ще сказав, що дуже стомився і пішов відпочити. Тесть ходив, ходив і надумав таке скоїти. Він спочатку гострим лезом розрубав сонну артерію, а потім тупим кінцем розтрощив йому голову. Все село в шоці. Така сім'я хазяйновита", — каже секретар сільради Оксана Петрівна.

Труп чоловіка побачила дружина. Його кілька хвилин кликала, а він не озивався.

"Викликали лікарів, але вже було пізно. Працівники міліції застали діда у закривавленому одязі. Пояснював, що зарізав півня, тому й закривавлений сам і сокира. Його питали, де той півень, а він: "собака з'їв". Старому пригрозили, що примусово будуть лікувати у психлікарні. Тоді вже той зізнався у вбивстві, бо йому краще тюрма, аніж психлікарня. Він відразу попросив адвоката і викликав до себе "швидку", — каже сільський голова Василь Скопчак.

Федір Романюк останніх два роки жив у своєї доньки, яка вирішила доглянути його на старості. Приписала у своєму будинку. У селі кажуть, він конфліктував з зятем. Вимагав, повернути йому проданий будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінничанин зарубав ледачого пасинка

"Йому було добре в доньки. Тепленько, чистенько, їсти наварено. Через нього сім'я залишилася без батька. Загиблий завжди послухає, коли їде по селі, завжди підвезе. Вітя працював водієм на місцевій фірмі", — додає Скопчак.

Віктора Присяжного поховають завтра, 6 квітня на місцевому кладовищі. У нього залишилися два сина — 29-річний Сергій та 23-річний Олександр.

"Затриманого тримають під вартою. Йому загрожує до 15 років позбавленням волі. Відкрито кримінальне провадження за фактом злочину за статтею 115 ч.1 Кримінального Кодексу України, де йдеться про умисне вбивство", — говорить інспектор прес-служби обласної міліції інспектор 26-річний Андрій Мацюк.

Десять років тому у цьому ж селі сталася подібна трагедія. Тесть забив лопатою зятя. Його посадили в тюрму. Там він і помер.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині дід жорстоко вбив свого зятя, а міліції сказав, що зарубав півня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути