понеділок, 12 серпня 2013 12:42

На Вінниччині "чорні археологи" ледь не підірвалися на 250-кілограмовій авіабомбі

Поблизу Вінниці в напрямку селища Стрижавка 11 серпня знешкодили авіабомбу вагою 250 кг за 150 метрів від двох автозаправок та об'їзної дороги "Вінниця-Київ".

"Нам повідомили в обід 10 серпня. Люди не представилися, але сказали, що знайшли якийсь предмет, схожий на бомбу. Виявилося, що це фугасна товстостінна німецька авіаційна бомба SD-250 часів Другої світової війни. При чому вона була боєздатна. Це значить, що була в заведеному стані, споряджена підривником ударної дії. Її осколки могли б розлетітися на 1200 метрів", - сказав фахівець прес-служби обласного відділу Сдужби надзвичайних ситуацій Олександр Кузь.

Авіабомбу вирішили підірвати на місці. Перевозити її було небезпечно. Боєприпас був занадто близько від АЗС та дороги.

"Тим "чорним археологам", що шукали своїми металошукачами якийсь метал, просто пощастило, що втекли звідти. Вони, як стали розкопувати, то від будь-якого удару по бомбі вона могла б вибухнути", - додав Кузь.

Підірвати бомбу приїхало 14 саперів. Вони викопали траншею довжиною 15 метрів. На час підриву евакуювали мешканців дев'яти приватних будинків і 22 працівників АЗС. Додатково працівники ДАІ перекрили рук по автотрасі на 10 хв.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині "чорні археологи" ледь не підірвалися на 250-кілограмовій авіабомбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути