понеділок, 29 квітня 2013 12:52

На вулицях Праги повно закривавлених людей: кількість жертв вибуху зросла до 40
10

Фото: Фото: Reuters

У центрі чеської столиці Праги сильний вибух у понеділок вранці зруйнував будівлю. За офіційними даними, щонайменше 40 людей отримали поранення.

За даними поліції, ймовірно, під руїнами будівлі заблоковані люди. Їх кількість уточнюється. Вибухова хвиля вибила вікна будівель, розташованих в сотнях метрів від зруйнованого будинку, в тому числі у Національному театрі.

За відомостями Radio Praha, вибух у Старому місті поруч з набережною на вулиці Дівадельні (у перекладі з чеської Театральна) прогримів близько 10-ї ранку за місцевим часом. На місце негайно прибули співробітники поліції, пожежники, рятувальники і карети швидкої допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вибуху в хмарочосі нафтової компанії чули запах газу

Поранених оперативно доставляють у лікарні. Як повідомляє чеське видання Сeske Noviny, більшість постраждалих отримали травми від осколків скла, що вилетіло з вікон.

Представник поліції Томаш Хулан пояснив журналістам, що поки незрозуміло, що стало причиною вибуху. За деякими даними, інцидент пов'язаний з витоком побутового газу у будівлі. Рятувальники терміново перекривають газ у всіх довколишніх будівлях.

Чеська преса пише, що в розташованій на вулиці Дівадельні Національній академії наук розбилися вікна і впала люстра, вибухом пошкоджено двері. Всі співробітники були евакуйовані. Люди також терміново покинули будівлю факультету соціальних наук празького університету, що стояла поряд зі зруйнованим будинком. За словами декана факультету Якуба Кончеліка, були евакуйовані від 300 до 400 студентів, у тому числі іноземних.

За відгуками очевидців, вибух був потужним. За даними агентства Reuters, звук вибуху був чутний на іншій стороні річки Влтава, за 1,6 км від епіцентру. Вулиця Дівадельні вкрита щебенем, уламками скла і бетону. Територія оточена поліцією. Рятувальники приступили до розбору завалів, щоб визволити людей, які імовірно потрапили в кам'яну пастку.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях Праги повно закривавлених людей: кількість жертв вибуху зросла до 40». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути