понеділок, 14 листопада 2011 13:20

На Рівненщині у вогні загинули мати і донька

В суботу 12 листопада сусіди витягли з палаючого будинку 62-річну Степаниду та її 36-річну доньку Галину з села Обірки Сарненського району Рівненської області. Обидві жінки спали, коли хата загорілася. Люди робили їм штучне дихання, однак врятувати їх не вдалося – задихнулися димом.

Полум'я помітили близько 10-ої вечора. Хата загиблих стоїть на околиці села. До найближчого будинку звідти більше кілометра.

"Хтось з односельчан побачив сяйво вдалині. Одразу подумали, що то хата  Степаниди. Люди кинулися туди, похапали відра - там на подвір'ї є колодязь, почали гасити", - розповідають у Люхченській сільській раді. – "Все навколо було в диму. Однак таки залізли у хату і у першій же кімнаті знайшли тіла двох жінок, які лежали нерухомо. Винесли їх на двір, на свіже повітря. Та виявилося, що вони вже вчаділи".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Мешканці три години мерзли, поки гасили вогонь на складах

Приїхали рятувальники, яких викликав патруль ДАІ – ті побачили вогонь з дороги. Від райцентру до Обірок 15 км.

"Це був одноповерховий дерев'яний будинок. Його уже повністю охопив вогонь, перекриття та дах частково обвалилися", - повідомив Дмитро Мельник з обласного управління МНС. – "Приблизно за годину пожежу вдалося локалізувати, щоб полум'я не перекинулося на господарчі будівлі".

У чому причина пожежі, поки не знають. Результати експертизи будуть готові не раніш за 10 днів.

В селі кажуть, що в хаті Степаниди не було електрики. Торік хтось зробив їй нелегальну проводку від електроопори, але струм у ній був лише час від часу.

"Хтозна, від чого загорілося. Може бути, що свічка упала на підлогу, а вони спали. Взагалі-то Галя має свою родину, а до мами в суботу прийшла у гості і зосталася ночувати. У неї залишився чоловік та двоє дітей-підлітків", - додають в Обірках. – "Галя ніде не працювала, любила перехилити чарку. Її мама також випивала. Степанида жила на свою пенсію".

Сьогодні в понеділок мати і доньку поховають на сільському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині у вогні загинули мати і донька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути