понеділок, 10 квітня 2023 13:43

На Рівненщині заборонили російську церкву

На Рівненщині заборонили російську церкву
Рівненська облрада заборонила РПЦ. Фото: pravda.com.ua

Депутати Рівненської обласної ради 10 квітня одностайно заборонили діяльність так званої УПЦ МП на території Рівненщини.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії. Заборону підтримали усі 55 присутніх в залі депутатів, повідомляє пресслужба обласної ради.

Крім того, депутати проголосували за скасування низки рішень колишнього виконавчого комітету облради щодо реєстрації статутів тих релігійних громад, які станом на сьогодні перебувають у складі РПЦ в Україні та передачі їм в користування культових будівель.

Виконати цей пункт рішення доручили Рівненській обласній державній адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інструмент війни: аналітики пояснили, як Кремль використовує церкву

"Також обласна рада уже втретє звертатиметься до Верховної Ради України з вимогою негайно прийняти Закон про заборону Української православної церкви (московського патріархату) і тим самим виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року. Окреме звернення облрада надішле до органів місцевого самоврядування Рівненської області, аби ті прийняли відповідні рішення щодо припинення діяльності УПЦ МП на території своїх громад", – йдеться у повідомленні.

Цього ж дня на позачерговій сесії Рівненської міської ради депутати припинили право користування земельними ділянками на території громади, які використовує російська церква, та звернулися до державних органів щодо заборони діяльності РПЦ в Україні.

"Неприпустимо, щоб під час війни в державі функціонувала церква, яка благословляє російських солдат на вбивства українців", – наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Невеликі сутички сталися біля собору Олександра Невського у Кам'янці-Подільському на Хмельниччині. Там прибічники російської церкви заблокували вхід до собору, за перехід якого до Православної церкви України проголосувала громада на зборах.

Київська міська рада розглядає петицію про розірвання усіх договорів із РПЦ в Україні. Звернення, зареєстроване на сайті міськради 5 квітня, за добу набрало необхідну кількість підписів киян. Тепер його Київрада офіційно взяла на розгляд.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині заборонили російську церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути