четвер, 01 березня 2012 20:26

На Рівненщині шахрайки видурили в пенсіонерки 8 тисяч гривень

На Рівненщині шахрайки видурили в пенсіонерки 8 тисяч гривень
80-річна жінка, яку ошукали

80-річну мешканку Рівного ошукали невідомі жінки, які назвалися працівницями Пенсійного фонду. Шахрайки забрали в неї 8 тис. грн, які пенсіонерка заощаджувала на похорон.

"Ошуканки, які прийшли до літньої жінки запропонували провести їй переоформлення пенсії. Попросили в неї паспорт і пенсійне посвідчення. Шахрайки запевняли, що заощадження громадяни повинні покласти у конверти та тримати доти, доки не підійде час реформи", - розповіли в обласній міліції.

Пенсіонерка передала незнайомкам 8 тис. грн. Жінка ледве пригадує перебіг розмови. Каже, що наче на неї навели туман.

"Коли пенсіонерка виклала на стіл усі заощадження, шахрайки перерахували їх та запакували у конверт. Нині жінка не пригадує, що було далі, однак, коли вона із цікавості вирішила подивитися, що всередині, то виявила у паперовому конверті лише чисті папірці", - розповів начальник обласної міліції Василь Лазутко.

Шахрайки запевнили жінку, що після реформування пенсіонерам будуть надавати безоплатну допомогу. Обіцяли видати продукти харчування, зокрема, літр олії, кілограм цукру та кілограм гречки.

Міліція встановила, що жінкам на вигляд 35–40 років. За фактом шахрайства порушили кримінальну справу. Ошуканкам загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року 86-річну мешканку райцентру Здолбунів на Рівненщині ошукала невідома жінка, яка назвалася працівником соціальної служби. Вона видурила майже 30 тис грн.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині шахрайки видурили в пенсіонерки 8 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути