пʼятниця, 05 квітня 2013 16:26

На Рівненщині побільшало жертв отруєння – у лікарні 13 дітей

На Рівненщині побільшало жертв отруєння – у лікарні 13 дітей
Фото: job-sbu.org

Відсьогодні 5 квітня в селі Могиляни Острозького району Рівненщини тимчасово перекрили центральний водогін. Вода у кранах раптом стала неякісною – через неї занедужало вже 13 місцевих дітей з різних сімей. Наймолодшому з малюків всього 5 місяців.

Щоб з'ясувати джерело отруєння в Могилянах чиновники скликали термінову нараду. Водогін в селі вирішили тимчасово закрити, щоб уникнути нових випадків.

Питної води жителям поки не привезли, а от технічну доставляють цистерною з райцентру Острог, що за 14 км звідти. У сільмазі за 5-літрову каністру питної води правлять 9 гривень. Мінералку також вже розкуповують.

З центрального водогону брали воду більшість селян, на кількох обійстях є власні криниці. Місцева середня школа користується окремою свердловиною, однак її також тимчасово мають перекрити – про всяк випадок.

"Незручно, але що зробиш? В селі вже кожного дня діти стали труїтися - в середу повезли на Острог двох дівчаток і двох хлопців. А учора чув, що ще в кількох малих животи розболілися", - каже телефоном місцевий Сергій Миколайович. – "На скільки днів воду перекрили – точно не знаю, нам ніхто нічого не каже. Сподіваюся, що це тільки до неділі-понеділка. Я зранку узяв дві великі баклажки і поїхав ровером на сусідню вулицю, де є колодязі".

"З нашого будинку отруїлося вже двоє дівчаток – одній всього 3 рочки, інша ходить до школи. Школярку вже виписали з лікарні Я сама у вівторок хотіла заварити чаю, але помітила, що у води смак змінився – став якийсь неприємний. Тепер по воду ходжу до сусідів", - додає селянка Людмила Бережнюк.

Фахівці міжрайонної та обласної санепідемслужб відібрали кілька проб води на різних ділянках водогону – для хімічного та бактеріологічного аналізу.

"Попередньо встановлено, що сталося підтоплення артезіанської свердловини талими водами, які могли потрапити у водопровід. На даний час комунальним підприємством Могилянівської сільської ради проведено хлорацію води", - каже прес-секретар Рівненської обласної прокуратури Людмила Суржук. - Факт отруєння дітей у Могилянах перебуває на контролі та почате досудове розслідування – за порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд".

Нагадаємо, в середу 3 квітня до районної лікарні привезли перших четверо дітей із симптомами отруєння. Наступної доби в інфекційне відділення райлікарні поступило ще 9 дітей з діагнозом гострий ентероколіт. Двох дітей вже виписали додому.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині побільшало жертв отруєння – у лікарні 13 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути