неділя, 12 червня 2011 11:57

На Прикарпатті іноземець грабував самотніх жінок

На Прикарпатті іноземець грабував самотніх жінок

В Івано-Франківській області співробітники карного розшуку затримали 41-річного громадянина Російської Федерації, котрий упродовж тижня у містах Калуші та Долині вчинив два розбійних напади, поєднаних з проникненням у житло громадян.

Затриманий зловмисник вже був двічі засудженим і відсидів у місцях позбавлення волі 10 років.

Як повідомив керівник СЗГ УМВС України в області Василь Гультайчук, на Івано-Франківщину цей чоловік прибув три тижні тому на запрошення свого знайомого з Прикарпаття.

Винаймав помешкання у місті Калуші. Саме в цьому районному центрі зранку 25 травня було скоєно перший розбійний напад.

Невідомий зловмисник чатував у під'їзді біля дверей квартири, а коли господиня заходила в помешкання, силоміць заштовхав її всередину. Зв'язавши руки 55-річній жінці мотузкою, зажадав грошей. Вимоги кримінальника супроводжувалися погрозами насилля і побиттям. Як встановлено слідством, зловмисник заволодів 300 євро, 100 доларами, трьома мобільними телефонами і, залишивши жінку зв'язаною, утік з місця скоєння злочину. Постраждалу доставили в лікарню з переломами руки і ключиці.

Через тиждень аналогічна кримінальна подія сталася у сусідньому райцентрі Долині. Так само вранці непроханий гість, цього разу з захованим під маскою з панчохи обличчям і з ножем у руці, увірвався в квартиру 51-річної жінки. Застосувавши фізичну силу, нападник заволодів 1500 гривнями, мобільним телефоном і декількома ювелірними виробами. Окремі жіночі прикраси зловмисник цинічно зняв з рук постраждалої.

Заарештований притягується до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч.3 статті 187 Кримінального кодексу України. Судячи з усього, кримінальний вояж на Прикарпаття виллється іноземцеві черговим ув'язненням. Розбійний напад, поєднаний з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті іноземець грабував самотніх жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути