Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 16:25

На Полтавщині вибухнув магазин піротехніки, під завалами є люди
9

Фото: ФОТО: Станіслав Константінов, Телеграфъ

26 травня у Кременчуці Полтавської області о 12.50 по вулиці Московській 12а вибухнув магазин піротехніки. Він знаходився в одноповерховій цегляній будівлі. Від вибуху половину приміщення було зруйновано.

Пожежники приїхали на місце події за 5 хвилин. Полум'я тушили 2 години. Весь цей час петарди та ракети продовжували вибухати. Люди з будівлі встигли вибігти. Залишилась лише 32-річна дружина власника магазину. Вона єдина не бачила, що почалася пожежа і була в іншому приміщені. Рятувальники діставали її з-під бетонних уламків.

"Лікарі кажуть, вона у сорочці народилася. Думали, що у неї тяжкі переломи, а виявилося, що є тільки кілька синців, травматичний шок, забої та опіки 6 - 7 % тіла. Слава Богу, більше постраждалих немає. Клієнтів, у той час в магазині не було. 5 чоловік обслуговуючого персоналу і господар, тільки побачивши полум'я відразу вибігли на вулицю. Жінка не встигла", - розповідає  Валентин Шафорост, начальник відділу з питань надзвичайних ситуації Кременчука.

Одна з версій вибуху - халатність господаря. Чоловік розповів, що залишив у магазині 3 браковані ракети, які йому повернули покупці, після того, як вони не спрацювали на святі. Вони могли вибухнути. За іншою версією - вибухнув кисневий балон.

"Господар плутається у показах. Тому говорити про версії зарано. Могло статися все що завгодно. Завтра близько 10 ранку спеціалісти скажуть точну версію", - пояснив Шафорост.

Ракети та петарди, що не вибухнули загасили пожежники. Планують їх повністю знешкодити.

На місце події приїхав заступник мера Кременчука Володимир Тараторін. Службовець наголосив, що подібні магазини не повинні знаходитися у межах міста. 

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині вибухнув магазин піротехніки, під завалами є люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути