Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 13:21

На Полтавщині школярі отруїлися ягодами беладони

На Полтавщині школярі отруїлися ягодами беладони

23 вересня у місті Лубни Полтавської області троє школярів отруїлися ягодами беладони. Увечері хлопців до центральної районної лікарні привезли батьки.

"Двом дітям по 12 років, а третьому – 13. Усі з абсолютно благополучних сімей, живуть в одному районі, товаришують. Видно то старші хлопці порадили їм поїсти насіння беладони. А ці шукали пригод, того й наїлися. Вдома в учнів почалися галюцинації: вони ловили мишей, метеликів, бачили чортиків. Батьки зразу зрозуміли, з дітьми, щось не те. А бабуся одного хлопця таки допиталася у внука, що він їв", - розповів лікар з Лубенської районної лікарні.

За словами лікаря, галюцинації у хлопців продовжилися у відділенні лікарні.

"Почали потроху виводити їх з цього стану. Отруєння було не важким і наступного дня школярі вже нормально себе почували. Сьогодні почнемо їх виписувати", - розповів лікар.

Беладона – отруйна трав'яниста рослина, яка викликає галюцинації. Її ягоди схожі на вишню, мають яскраво – чорний колір.

"Добре, що дітки, хоч не багато з'їли цих ягід. Якби доза була більшою, то хто знає, як би воно все закінчилось. Цілком могла бути зупинка дихання", - додали в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині школярі отруїлися ягодами беладони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути