вівторок, 31 березня 2020 15:21

На одязі дружини Кожари знайшли сліди пострілу - ЗМІ

У вбивстві столичного бізнесмена Сергія Старицького підозрюють колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару. Слідство вважає, що має достатньо доказів для того, незважаючи на зізнання дружини Кожари Марини Козерод у правопорушенні-казусі.

Однак на одязі, в якому того вечора була Козерод, є сліди пострілу. Про це повідомляє "Слідство.інфо", посилаючись на висновки експертизи, яку має в розпорядженні.

"На спортивній кофті та спортивних штанях, які належать Козерод, виявлено дифеніламін, що може свідчити про наявність слідів продуктів пострілу", - йдеться у висновку експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про казус не може йти мова – адвокат щодо заяви дружини Кожари

Водночас зазначається, що на тілі Козерод та Кожари таких слідів виявлено не було.

Автор: slidstvo.info
  На одязі дружини Леоніда  Кожари Марини Козерод виявили сліди пострілу
На одязі дружини Леоніда Кожари Марини Козерод виявили сліди пострілу

Сторона захисту дійсно стверджує, що їхній підзахисний тримати пістолет у той день міг, проте здійснити фатальний постріл - ні. У своїй позиції адвокат посилається на 4 експертизи, які, на його думку, підтверджують, що Кожара з пістолета не стріляв, розповів кореспондентові Gazeta.ua Олексій Носов із юридичної компанії "Міллер", яка представляє інтереси родини вбитого.

"У ході засідання слідство звертало увагу на те, що набої, якими ексміністр заряджав свій пістолет, нібито не залишають пороху. Тобто, теоретично Козерод могла стріляти, але це не означає, що саме з цього пістолета", - каже Носов.

Виявлений дифеніламін має широке використання, кажуть балісти. Його сліди могли потрапити на одяг жінки не тільки внаслідок пострілу, а й, приміром, після роботи із фарбами.

Колишньому міністру закордонних справ Леоніду Кожарі, якого підозрюють у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького, обрали запобіжний захід. Його арештували на 2 місяці - до 25 травня. Таке рішення виніс 27 березня Шевченківський райсуд столиці. Кожарі також дозволили вийти під заставу у понад 14 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «На одязі дружини Кожари знайшли сліди пострілу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути