пʼятниця, 18 листопада 2011 17:01

На Львівщині підпалили притулок для колишніх в'язнів

На Львівщині підпалили притулок для колишніх в'язнів

Сьогодні вночі на Львівщині біля міста Броди підпалили благодійний центр, де проживають колишні ув'язненні.

"О другій ночі почали гавкати собаки, - розповів 50-річний Ігор Гнат, директор притулку. - Наш кочегар пішов оглянути територію, та нікого не знайшов. Через 20 хвилин запалала будівля складу при гуртожитку. Наші хлопці повибігали на вулицю у піжамах. Але будівля стара, 1963 року, тому згоріла за 20 хвилин".

У підпалі підозрюють колишнього ув'язненого, років 30, який відбував покарання за навмисний підпал. Він місцевий мешканець. Кілька разів приходив у центр, хотів тут поселитися.

"Приходив до нас весною. П'янючий. У нас це недопустимо. Я йому відповів: іди і поки не протверезієш, не приходь. Потім знов увірвався до хлопців з пляшкою. І вони дали йому копняка, бо в нас тут дисципліна. У той же вечір він підпалив нам харчоблок. Піроманьяк якийсь. Його подали в розшук. То тепер, видно, знов помстився".

У притулку зараз живуть і господарюють 18 колишніх ув'язнених. Утримують господарство — 10 корів, 6 бичків і телят, 30 свиней, 50 голів гусей, курей, качок. Самі своїми силами будують згорілий весною харчоблок.

"Хлопці наробляться зранку до ночі. Тому сплять міцно. А охорони в нас нема, бо чужі до нас не йдуть. Сьогодні люди ночуватимуть у недобудованому будинку, який готували під пансіонат для людей похилого віку. Від пансіонату тепер доведеться відмовитись," - зітхає директор.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині підпалили притулок для колишніх в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути